YEŞİL ÇAY MUCİZESİ

ev temizliği

 

 

 

 

Çay, ülkemizde en çok tüketilen sıcak içeceklerden biri. Sofraların olmazsa olması, sohbetlerin yancısıdır çay. Yeşil çay siyahı kadar rağbet görmese de yapılan araştırmalar yeşil çayın mucizevi etkilerini ortaya koyuyor. Dolayısıyla tüketimi de gün geçtikçe artıyor. Peki, nedir bu mucizevi etkiler? İşte, yeşil çayın yararları:

 

 

 

 

Ağız Sağlığı 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Yeşil çayın ağız sağlığını olumsuz etkileyen mikroorganizmalar üzerinde etkili olduğunu gösteren çalışmalar var. İçilmesi veya gargara olarak kullanılmasının diş çürüklerinin önlenmesinde koruyucu olduğu biliniyor. Öte yandan diş minerallerinin kuvvetlenmesini sağlayan florür bakımından da oldukça zengin. 

 

 

 

 

Zayıflamaya Yardımcı

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Yeşil çayın yağ yakımını artırması üzerine etkisinin, metabolizmayı hızlandırması ve yağ oksidasyonunu artırmasına bağlı olduğu düşünülüyor. Dolayısıyla zayıflamak istediğinizde yardımcı bir besin olarak tüketebilirsiniz.

 

 

 

 

Algılama Üzerine Etkisi

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Yapılan araştırmalara göre tüketilen çay miktarı arttıkça algılama bozukluklarının önemli ölçüde önlenebileceği kanıtlanmış. Algılama bozuklukları, özellikle bunama ve Alzheimer hastalığı son derece önemli hastalıkların bir ön işareti olarak kabul edildiğinden, yeşil çayın koruyucu etkisinin bulunması oldukça ilginç. 

 

 

 

 

Kahve İle Eş Değer

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Sıcak içeceklerin hepsi için geçerli psikolojik bir durum olmasının yanı sıra yeşil çay, zorlu günlerin geçmesine yardımcı oluyor. Hem kahvenin yarısı kadar kafein içeriyor hem de dinlendirici bir etkisi var.

 

 

 

 

Hastalık Düşmanı 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Bilimsel araştırma sonuçları gösteriyor ki yeşil çayda anti viral özellik var. Örneğin, grip enfeksiyonuna yakalanma riskini azaltıyor. 

 

 

 

 

Yeşil Çayı Tüketim Önerileri

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Günlük yaşamımızda sık sık tükettiğimiz siyah ve yeşil çayın, özel hastalık durumlarında tüketimlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Böbrek hastaları, hipertiroidi hastaları, kalp ve damar hastaları ve bazı psikolojik vakalarda (panik atak gibi) çay ılımlı miktarda ve dikkatli tüketilmelidir. Aşırı miktarda çay tüketildiğinde (Örneğin, günde 15-20 fincandan fazla) ya da beraberinde uyarıcı ilaç kullanıldığında; kişilerde gerginlik, sinirlilik, çarpıntı, baş ağrısı, yüksek tansiyon, uykusuzluk, sık idrara çıkma ve mide asidinin artması şikayetlerine neden olabilmektedir.

 

 

 

 

Yeşil Çayın Diğer Faydaları 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

-Kötü kolesterol düşürücüdür

 

-Kalbe iyi gelir

 

-Kan basıncının düşmesini sağlar

 

-Dişlerin çürümesini önler

 

-Kilo verdirir

 

-Bağışıklığı güçlendirir

 

-Diş eti hastalıklarını önler

 

-Ağız kokusunu giderir

 

 


 

Web Tasarım