BU BESİNLER CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR

ev temizliği

 

 

 

Herkes sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Ama yaş aldıkça, yanlış kozmetik ürünlerini kullandıkça lekeler, kırışıklıklar ya da sarkmalar başımıza bela olur. Sağlıklı bir cilde sahip olmak, yaptığınız doğal cilt bakımıyla ne kadar ilgiliyse dengeli beslenmekle, uyku düzeniyle de en az onun kadar ilgilidir. Kısacası sağlıklı bir cilde sahip olmak için kozmetik ürünlerine servet harcamanıza gerek yok! Bu besinlerden destek alarak sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. 

 

 

 

Kenevir, Ayçiçeği, Kabak, Keten Tohumu 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Tüm bunlar cildiniz için önemli tohumlardır. Derideki kırışıklık ve aknelerle savaşan en önemli besinler arasında yer alırlar. Kabak ve ayçiçeği E vitamini, magnezyum ve protein açısından çok zengindir. E vitamini deriyi nemli tutup besler; magnezyum ise stresi alır. Bu tohumları salata ya da yoğurt yerken lezzet artırıcı olarak tüketebilir; kek ya da çöreklerde kullanabilirsiniz.

 

 

 

Kırmızı Biber  

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

İçinde günlük C vitamini ihtiyacını karşılayabilecek kadar C vitamini bulunan, çiğ ya da pişmiş olarak tüketebileceğiniz bu sebze; aynı zamanda vitamin B6 kaynağıdır. İçindeki karoten cildinize giden kan miktarını artırır ve kırışıklıkları yok eder. 

 

 

 

Somon 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Endişe, stres ve depresyonla savaşan mucizevi bir yiyecektir. İçinde bol miktarda bulunan D vitamini; beyin, kalp, kemik sağlığı için önemlidir ve kolon kanserinden korur. Bunun yanı sıra, saçın kırılmasını önler. 

 

 

 

Ispanak

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Demir, folat, klorofil, E vitamini, magnezyum, A vitamini, sebze proteini  ve C vitamini içeren müthiş bir besindir. Antioksidan açısından zengin olan bu besin, deri problemleriyle savaşırken, içindeki A, C ,E vitaminleriyle cildinizi adeta içten dışa temizler.

 

 

 

Kereviz 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

İçindeki K vitamini sayesinde kan basıncını düşürür ve kan dolaşımını daha sağlıklı kılar. Stresle savaşan bu bitki, akne oluşumunu, migren ve hatta kanser oluşumunu azaltabilir. İçindeki sodyum, potasyum ve su, deriyi nemli tutar ve kurumasını engeller. 

 

 

 

Havuç

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

İçindeki A vitamini, cildin dış katmanlarında aşırı hücre oluşumunu ve birikimini engeller. A vitamini cilt kanserini önler, yani doğal anti kansorejendir. Her gün 1 havuç yemek hem çok sağlıklı bir atıştırmalık hem de cildiniz içim mükemmel bir seçim olur.
 


 

Web Tasarım