KALP KRİZİ VE KANSER RİSKİ NEDEN ARTIYOR? 

 

ev temizliği

 

 

 

Çağımızın hastalığı kanser ve kalp krizinden ölümüne korkarız. Her ne kadar tedavi yöntemlerinde gelişmeler olsa da sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve stres bizi bu hastalıklara daha çok yaklaştırıyor. Dünya Sağlık Örgütü, hareketsizliğin dünyada her dört kişiden birinin sağlığını riske attığını söyleyerek uyarıyor: dünyada bir buçuk milyara yakın yetişkin fiziksel olarak yeterince aktif olmadığı için ölebilir. 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 


Sağlık Örgütü’nün öncülük ettiği ve Lancet Global Health dergisinde yayımlanan araştırma, yaklaşık iki milyon katılımcıdan toplanan verilerle yapıldı. Araştırmaya göre, 2001 ila 2016 yılları arasında egzersiz yapanların sayısında az da olsa artış görülüyor. Sağlık Örgütü, yeterince spor ve egzersiz yapmayanlarda kalp krizi, demans, kanser, diyabet hastalıklarına yakalanma riskinin arttığı uyarısında bulundu.

 

 

 

Genç Kadınlar Risk Altında 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Yapılan araştırmalar dünyada 20 yaş altındaki kadınlarda kalp rahatsızlıkları sebebiyle ölümün, meme kanserinin neden olduğu ölümlerden daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. 35- 54 yaş aralığındaki genç kadınlarda rastlanan kalp krizi oranı son 20 yılda büyük bir artış gösterdi.  

Erkeklerde kalp krizine rastlama yaşı ise 65. Ancak tıpkı kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski her yaş için geçerli. Amerika’da 2009’da ölen 307 bin 225 erkeğin dörtte birinin kalp rahatsızlıkları sebebiyle hayatını kaybettiği tespit edildi.

 

 


 
Haftada En Az 150 Dakika Egzersiz Yapılmalı

 

 

 

ev temizliği

 

 

 


- Dünya genelinde her üç kadından biri ve her dört erkekten biri sağlıklı görülen fiziksel aktivite seviyesine ulaşamıyor. Uzmanlar haftada en az 150 dakika veya yoğun bir program ile haftada en az 75 dakika egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor. 

- Kuveyt, Suudi Arabistan ve Irak, nüfusun yüzde 50’den fazlası hareketsiz bir yaşam sürdüğü için hastalıklara yakalanma riskinin de en yüksek olduğu ülkeler.

- ABD’de yetişkinlerin yaklaşık yüzde 40’ı yeterli oranda egzersiz yapmıyor. Bu oran İngiltere’de yüzde 36, Çin’de ise yüzde 14.

- Düzenli egzersizin, kemikleri güçlendirdiği ve hipertansiyon, kalp krizi, felç, diyabet, depresyon ve bazı kanser türlerine yakalanma riskini de düşürdüğü tespit edildi.

 


 

Web Tasarım