CİLT VE SAÇ BAKIMINDA HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI MUCİZESİ

 

ev temizliği

 

 

Yoğun çalışma temposu, çeşitli hastalıklar, stres gibi onlarca neden saçımızı ve cildimizi hızla yıpratır. Dünyadaki en sağlıklı yağ olarak bilinen hindistan cevizi yağı, tam da bu noktada devreye giriyor. Son zamanların trendi hindistan cevizi yağının saç ve cilt bakımında yarattığı mucize sonuçları sizin için derledik. 

 

 

1- Cilt Bakımı

 

 

ev temizliği

 

 

Doğal bir antibiyotik ve antioksidan olan hindistan cevizi yağı ile cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz. Bu yağ içerisindeki laurik asit aşağıda listelediğimiz hastalıklara karşı anti mikrobik ilaçlarla aynı etkiyi verir: 

 

 

- Birçok cilt ve kan enfeksiyonundan sorumlu stafilokok bakterileri 


- Çeşitli mantar hastalıkları 


- Cilt lekeleri


- Viral hastalıklar


- Yaygın maya mantarı


- 2013 yılında Kerala Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmalar, sızma hindistan cevizi yağından yapılmış bir diyetin oksidatif stresi (Hücresel hasarlardan Alzheimer’a ve hatta kansere kadar birçok hastalıktan sorumludur) azaltmada faydalı olduğunu kanıtladı. 

 

 

 

Nasıl Uygulanır?

 

 

 

ev temizliği

 

 

- Biraz hindistan cevizi yağını cezvede ısıtın.


- Leke olan bölgeye 5-10 dakika mesaj yapın.


- Cilt, yağı iyice emene kadar yaklaşık 1 saat bekletin.


Sonuç alabilmek bu işlemi günde 2 veya 4 kez uygulayın. 

 

 

2- Saç Bakımı 

 

 

 

ev temizliği

 

 


2003 yılında yapılan bir araştırmada, hindistan cevizi yağının bir başka yararı daha bulundu. Bu yağda bulunan laurik asit, saç proteinleri için yüksek duyarlılığa sahiptir. Saçı doğal olarak nemlendirir ve saç proteinlerinde meydana gelen kaybı azaltır. 

 

 

Nasıl Uygulanır?

 

 

 

ev temizliği

 

 


-    Hindistan cevizi yağını bir cezvede kaynayan suyun içinde ısıtın.


-    Saçınızı iyice ıslatın ve tercihen ılık ya da sıcak su ile ıslatın. Ardından saçlarınızı tarayarak ayırın.


-    Yağı ellerinize dökerek, saç tellerinizin her birine temas ettiğinden emin olun. Yukarıdan aşağıya olmak üzere uygulayın.


-    Saçlarınızı ince telli bir tarakla taradıktan sonra, sanki boya sürermişçesine saçlarınızı iyice karıştırarak hindistan cevizi yağının her saç telinize temas ettiğinden emin olun. Bu işlemi ortalama 3-4 dk kadar devam ettirebilirsiniz.


-    Son olarak bir kez daha saçlarınızı taradıktan sonra, saçınıza bir bone takın. Yağın hem saç derinize hem de saçlarınızın içindeki gözeneklere tamamen işlemesini sağlayın. Ardından durulayın. 

 

Unutmayın, hindistan cevizi yağına alerjiniz olabilir. Bu yüzden öncelikle bir uzmana başvurun, kronik bir hastalığınız yoksa önerilerimizi uygulayabilirsiniz. 
 

Web Tasarım