VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRAN 7 BESİN

 

ev temizliği

 

 

Mevsim geçişlerinde ani yaşanan ısı değişiklikleri vücut direncimizi düşürür. Bu yüzden daha güçlü bir bağışıklık sistemi için gün içinde ne tükettiğimiz büyük önem taşır. Zayıflayan vücut direncini artırmak için her gün, ana besin grubunda yer alan süt, et, sebze ve meyve çeşitlerini tüketmek gerekir. Hastalıklara davetiye çıkarmak istemeyenlere vücut direncini artıracak besinleri derledik. 

 

 

1. Doğal Antibiyotik: Soğan 

 

 

ev temizliği

 

 


Annelerimiz boşuna demiyor “soğan ilaçtır” diye! Soğan, içindeki “quercetin” denilen bir madde sayesinde doğal bir antibiyotiktir. Bu yüzden mevsim geçişlerinde salata ve yemeklerde bol kullanılmalıdır.
Unutmadan ekleyelim: Sarımsak da tıpkı soğan gibi doğal bir antibiyotik görevi üstlenir. 

 

 

2. Güçlü Bir Antioksidan: Kereviz

 

 

ev temizliği

 

 


Severek tüketiliyor desek yalan olur ancak yararları saymakla bitmiyor! Kereviz; düşük kalorisi, yüksek lif içeriği ile sık tercih edilmesi gereken bir kış sebzesidir. Üstelik C vitamini deposu olarak kuvvetli bir antioksidan, yüksek fosfor içeriği ile diş ve kemik dostudur. 
Havuç da tıpkı kereviz gibi mevsim geçişlerinde bol tüketilmesi gereken, A vitamini deposu bir besindir. 

 

 

3- Gribal Enfeksiyonlara Karşı: Balık 

 

 

ev temizliği

 

 


Uzmanlarn haftada en az iki kez tüketilmesini önerdiği balık, tam bir hastalık düşmanı. Omega 3 yağ asitleri, çoklu doymamış yağ asitlerinin en önemli grubunda bulunan balık, enfeksiyonlara karşı vücut direncimizi artırır.  

 

 

4. Sağlıklı Sindirim Sistemi İçin: Kefir ve Yoğurt 

 

 

ev temizliği

 

 


Probiyotikler bağırsak florası için faydalı olan canlı bakteri bileşimidir ve bağırsak sistemini destekleyerek hastalıklara neden olan mikroorganizmaların üremesini engeller. Yoğurt ve kefir işte bu görevin hakkından gelen en güzel doğal probiyotik kaynaklarıdır.

 

 

5- C Vitamini Deposu: Turp 

 

ev temizliği

 

 

Turp, C vitaminin en zengin kaynaklarından biri olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmek için mutlaka tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Özellikle siyah turp diğerlerine göre çok daha faydalıdır. 

 

 

 

6- Bağışıklığı Artıran Tek Tatlı: Bal 

 

 

ev temizliği

 

 

Vücut direncini artıran tek tatlı alternatifi baldır. İçerdiği organik asitler, amino asitler, potasyumdan iyoda kadar mineraller, C vitamininden B2’ye kadar vitaminler, enzimler ve farklı aromalar sayesinde vücut direncini artırma etkisi mucizevi bir şekilde oluşur. Her sabah aç karnna 1 tatlı kaşığı balı ılık suyla tüketmek, gün içerisinde vücut direncinizi artıracaktır.

 

 

 

7- Yağlı Tohumlar: Ceviz, Fındık, Badem

 

 

ev temizliği

 

 


Ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar, günlük E vitamini ihtiyacınızı sağlamada etkili olan besinlerdir. E vitamini ise en güçlü antioksidanlardan biridir. Yani gün içerisinde tüketeceğiniz ceviz, soğuk algınlığı ile savaşmaya yardımcı olabilir.

 

Eğer kronik bir hastalığınız veya besinlere karşı alerjiniz varsa uzman bir hekime başvurmayı unutmayın. 

Web Tasarım