SAĞLIKLI KİLO VERMEK İÇİN ÖNERİLER

ev temizliği

 

Yanlış beslenme alışkanlıklarının kilo artışına neden olduğu bilinen bir gerçek. Kolay ve hızlı kilo vermek isteyenlerin sıkça başvurduğu “mucize” ve “şok” isimli diyetler ise uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Kısa sürede kilo vermek isterken sağlığınızdan olmayın. Sizin için sağlıklı kilo vermenin ipuçlarını hazırladık. 

 

1- Yemek Yerken Acele Etmeyin

 

ev temizliği

 

En sık yaptığımız hatalardan biri de besinleri hızlı tüketmek. Belki vakit kazanmak istiyoruz ama farkında olmadan ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliyoruz. Bu yüzden yemek yerken acele etmeyin. Tokluk hissi beynimize yaklaşık 20 dakikada ulaşıyor.

 

2- Öğün Atlamayın

 

ev temizliği

 

Çok az yemek kilo vermenize yardımcı olmaz. Aksine öğün atlamayın, düzenli aralıklarla yemek yiyin. Porsiyon kontrolü için yemeklerinizi mümkün olduğunca küçük tabaklarda tüketmeye özen gösterin.

 

3- Karbonhidrat ve Şekerden Uzak Durun

 

ev temizliği

 

Karbonhidratlı ve şekerli besinler kilo artışına neden olur. Bunun yerine kan şekerini düzenleyen ve stres seviyesini azaltmaya yardımcı olan doğal gıdaları tüketin. Örneğin; kuru baklagiller, taze sebze ve meyve gibi lifli besinleri tüketmeye özen gösterin. 

 

4- Bol Su Tüketin

 

ev temizliği

 

Vücutta oluşan zararlı maddelerin kolay atılması için günde en az 2 litre su tüketmeye özen gösterin.

 

5- Düzenli Egzersiz ve Uyku

 

ev temizliği

 

Düzenli egzersiz yapmak hem sağlıklı olmanızı sağlar hem de fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırmak için haftada en az 3 defa yaklaşık 30 dakika süreyle düzenli fiziksel aktivite yapmayı ihmal etmeyin. En az 7 saatlik düzenli gece uykusu da vücuttaki tüm faaliyetleri düzene koyan bir dinlenme sürecidir. 


6- Uykudan Önce 

 

ev temizliği

 

Akşam öğününde porsiyonu mümkün olduğunca minimuma indirip, yatmadan en az 2 saat öncesinde de yemek yemeyi bırakmalısınız. 

Tüm bu önerilere uyarsanız çok daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeniz mümkün. Siz de deneyimlerinizi yorum yaparak bizimle paylaşabilirsiniz.  

Web Tasarım