KIVIRCIK SAÇLILAR İÇİN HAYAT KURTARICI BAKIM ÖNERİLERİ

ev temizliği
 

"Davulun sesi uzaktan hoş gelir" misali kıvırcık saçlar da dışarıdan bakınca göz kamaştırıcı görünse de, bakımı ve kullanımı en zor saç tiplerinden biri. Ancak her şeyin olduğu gibi kıvırcık saçlarla baş etmenin de kolayı var. 
Kıvırcık saçları kontrol altına alacak bakım önerilerini sizler için derledik. 

 

1. Doğru yıkama tekniği önemli 

 

ev temizliği

 

Öncelikle doğru ürün ve teknikle yıkamanız önemli. Yani ilk adım doğru şampuan ve saç kremini seçmek. Çok yağlı olmayan hafif bir şampuan ve saç kremi, saçı çok daha kolay yıkayıp şekillendirmenize yardımcı olur. 

 

2. Geniş dişli tarak kullanın 

 

ev temizliği

 

Saçınızın şeklini korumak ve kırılmasını önlemek için geniş dişli tarak kullanmalısınız. Saçınızı yıkarken parmaklarınızı kullanarak kıvırcıkları hafifçe açın. Ardından geniş dişli bir tarak kullanarak yavaşça tarayın. Saçlarınızı çok daha kolay açacaktır. 

 

3. Kurutma makinesi dostunuz değil

 

ev temizliği

 

Saç kurutma makinesi gibi ısı kaynaklı ürünler kıvırcık saçların adeta düşmanı! Saç kurutma makinesi kullanmak yerine kendi kendine kurumasına izin vererek daha fazla nem kaybetmesine engel olun. Kurutma işlemini gerçekleştirirken bir havlu veya tişört kullanabilirsiniz. 

 

4. Saç düzleştirici aletlerden uzak durun

 

ev temizliği

 

Saç düzleştirici gibi ürünler kıvırcık saçlara zarar verir. Saçınızın sahip olduğu hacmi kaybetmesini istemiyorsanız bu tür ürünlerle aranıza mesafe koysanız iyi olur. 

 

5. Saç tipinize göre ürün kullanın

 

ev temizliği

 

Eğer tüm bakım yöntemlerini denediniz ama yine de baş etmek zor geliyorsa şekillendirici ürünlere başvurabilirsiniz. Eğer saçlarınız kalın telli, hacimli ve kuruysa krem şekillendirici sizin için en ideal olanı olabilir. 
İnce telliyse krem kullanmak iyi bir tercih olmayacaktır. Çünkü bu şekillendirici ürünler saçlarınıza ağırlık yaparak sönük, yağlı ve cansız görünmesine sebep olur. 

Web Tasarım