TERTEMİZ BİR HALI İÇİN UYGULAMAN GEREKEN TEMİZLİK YÖNTEMLERİ

Stilleri ile ev dekorasyonunun tamamlayıcısı olan halılar, içinde barındırdığı toz ve kalıntılar sebebiyle temizliği en önemli ürünlerdir. Yeterince temiz olmayan bir halı ise tüm evin kirli görünmesine sebep olurken aynı zamanda solunum yolu rahatsızlıklarına dahi sebep olabiliyor. Şimdi temiz ve lekesiz halılara sahip olmak yapman gerekenleri sıraladık.

 

 

 1. Vakum Derecesini Yükselt

Ev temizlerken kullandığımız süpürgenin yüzeydeki kalıntıları alması, genelde temiz bir görüntü için yeterli gibi görünebilir. Ancak kullandığın süpürge yeteri kadar vakumlu değilse aslında halın sandığının aksine temizlenmemiş demektir. Halının içinde biriken toz ve kalıntıları yalnızca yüksek vakumlu bir süpürge ile temizleyebilirsin. Süpürme işleminde sıra halılara geldiğinde vakum yani çekim derecesini arttırmayı ihmal etme.

 

 

2. Süpürme Alışkanlığını Değiştir

Halılarını süpürürken makinayı aynı yöne hareket ettirdiğini fark ediyorsan bu alışkanlığını değiştirmelisin. Özellikle son yıllarda sık kullanılan uzun elyaflı halılarda tüylerin arası büyük oranda toz ve kalıntı ile dolar. Süpürgeni farklı yönlere doğru uygularsan elyafların bükülmesini sağlayarak aradaki kalıntıları daha rahat temizleyebilirsin.

 

 

 3. Hızlı Müdahale Et

Gün için halıda sürpriz bir lekenin oluşması kaçınılmazdır. Severek kullandığın halının üzerinde her an bir kahve lekesi ya da yemek lekesi ile karşılaşabilirsin. Bu gibi durumlarda araya giren 5 dakika lekenin halıya nüfuz etmesine ve çok daha derin bir lekeye sebep olacaktır. Halına dökülen bir lekeyi anında temiz bir bez ile silerek müdahale etmelisin.

 

 

 4. Ağartıcı Ürünlerde Uzak Dur

Halında oluşan lekeyi yok etmek için güçlü deterjanlara yönelme. Daha temiz olacağını düşünerek kullandığın temizleyiciler halının renginin solmasına sebep olacaktır. Bunun yerine temiz bir bezi beyaz sirke içine sokup lekeli bölgeyi silerek lekenin yok olmasını sağlayabilirsin.

 

NOT: Halıda oluşan lekeyi silmek için kullandığın bezin desensiz ve temiz olmasına dikkat et. Renkli ve desenli bir bez ıslandığında halıda yeni leke oluşumuna sebep olabilir.

 

Web Tasarım