ÇOCUKLARIN ELLERİNDEN DÜŞÜRMEDİĞİ OYUNCAKLAR YETERİ KADAR TEMİZ Mİ?

Hepimizin en hassas olduğumuz nokta olan çocukların gün boyu ellerinden düşürmediği oyuncaklar zamanla en büyük mikrop kaynağı olabiliyor. Oyun oynarken sürekli temas ettikleri ve ağızlarına götürdükleri oyuncakların düzenli ve doğru temizliği oyuncağın türüne göre de farklılık gösteriyor. İşte oyuncakları hijyenik hale getirmenin bir birinden basit yöntemleri; 

 

 

1. En Büyük İhmalimiz

Maalesef hepimiz her hangi bir ürün aldığımızda etiketini okumayı hiç düşünmeyiz, çünkü zaten kullanım sırasında bildiğimiz yöntemlerin en doğrusu olduğundan eminizdir. Oysa her ürünün etiketinde olduğu gibi oyuncakların etiketinde de nasıl temizlenmesi gerektiğine dair bilgilere yer verilir. Örneğin bazı oyuncaklar makinada yıkanabilirken bazılarını yalnızca elimizde yıkamamamız gerekebilir. Bu detayı atlamamız oyuncağın tek yıkamada bozulmasına ve yıpranmasına sebep olabiliyor.

 

 

2. Kimyasal Temizleyiciler Konusunda Daha Hassas Olmalısın

Her ne kadar evlerimizde kullandığımız yoğun kimyasallı temizleyiciler hepimize büyük zararlar verse de, çocuklar söz konusu olduğunda bu konuda çok daha dikkatli olmalısın. Oyuncak temizliğinde ağır kimyasal içerikli ürünler kullanırken çocuğun bu ürünü ağzına götürme ihtimalini düşünerek kesinlikle bu ürünlerden uzak durman gerektiğini unutma. Daha hijyenik olması uğruna çocuğunun sağlığına zarar vermek istemezsin.

 

 

3. Makinede Yıkamaktan Korkma

Peluş ve küçük plastik oyuncakların çoğunun üzerinde makinede yıkanabilir ibaresi yer alır. Aksi belirtilmediği sürece pelüş oyuncakları çamaşır makinesinde, pilsiz çalışan küçük ve plastik olanları ise bulaşık makinenin üst bölümünde yıkayabilirsin. Böylelikle suyun ısısı elde yıkarken kullanamayacağın derecede yüksek olacak ve oyuncakları dezenfekte etmiş olacaksın.

 

 

4. Doğal Temizleyicilerden Vazgeçmeyin

Gün boyu kullanılan, çeşitli yerlere atlan oyuncakların üzerinde yemek, boya, kir gibi çıkmayan leke oluşumu kaçınılmazdır. Bu gibi durumlarda hepimizin aklına en yüksek kimyasalı içeren ağartıcılar gelir. Ancak söz konusu çocuklar olduğunda bu ürünler en zararlı zehire dönüşebiliyor. Bu gibi lekelerde sirke, karbonat ve su karışımı ile oluşturabileceğin doğal temizleyicilerden vazgeçme. Karışım için bir şeker kaşığı kabartma tozu, yarım su bardağı su ve iki yemek kaşığı beyaz sirkeyi bir kapta karıştırarak havlu yardımı ile lekeyi yüzeyden kolayca çıkarabilirsin.

 

 

5. Rutinin Haline Getir

Çocuklar günün büyük bir kısmını oyuncaklarıyla temas halinde geçirir. Haliyle kısa zamanda kirlenen oyuncakları onlar için büyük bir hastalık sebebi haline gelir. Oyuncak temizliğini yalnızca lekelendiğinde ya da kirlendiğinde değil, belirli aralıklarla tekrar ettiğin bir temizlik rutinine dönüştürmeyi ihmal etme.

 

 

Web Tasarım