EVİNDE OLUŞAN KÖTÜ HAVA VE KOKUYU YOK ETMENİN, BİRBİRİNDEN BASİT YÖNTEMLERİ

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hepimiz hasta olma korkusuyla camları aralamaktan bile korkup, tüm gün havalandırılmayan evlerde çok daha riskli bir havayı soluyoruz. Özellikle çocuk sahibi olan anneler ortamın sıcaklığı düşer endişesiyle havalandırma konusunda çok daha tedirgin oluyorlar. Oysa havalandırılmayan evler hepimizi için daha fazla tehlike oluşturuyor. Daha ferah ve bol oksijenli evler için yapmamız gerekenleri bu içeriğimizde topladık.

 

 

1. Yalnızca Temizlik İçin Toz Alma

Evlerde bulunan mobilyalar, yastık ve çarşaflar ve tozlanmaya müsait tüm alanlar üzerlerinde toz akarlarının oluşmasına sebep olur. Bu mikroskobik canlılar hem bebeklerin solunum yolunda tıkanıklık yaşamasına hem de tıkanıklığa yol açar. Bu duruma en aza indirmek için toz almayı temizlik gününe ertelemeyin. Temiz ve nemli bir bez aracılığıyla toz oluşabilecek alanları silmen akar oluşumunu minimum düzeye indirecektir.

 

 

 2. Elektrikli Süpürgeyi İhmal Etmeyin

Evde kullanacağımız elektrikli süpürge yalnızca yüzeydeki kırıntı ve kalıntıları temizlemekle kalmaz anı zamanda yüksek vakumlu kullanıldığı takdirde toz çekme işlevini de görür. Özellikle su hazneli elektrik süpürgesi süpürme işleminde tozun havaya yayılmasına engel olarak daha temiz bir hava solumanızı sağlayacaktır. Temizlik sonrası evinde hoş bir koku yayılmasını istiyorsan zevkine göre seçeceğin bir çiçek yağından birkaç damlayı süpürgede kullandığın suya damlatabilirsin.

 

 

3. Tütün Kokusu Tüm Temiz Havayı Yok Eder

Eğer evde tütün ürünleri tüketiliyorsa bu tüm havayı duman kokusu sarmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda evde bulunan tüm tekstil ürünlerine kokunun inmesi kaçınılmaz olur. Böyle bir duruma yol açmamak için kullanılmış kül tablası, ya da sönmüş sigara izmaritleri ev dışında(balkon) ya da kapalı bir kutuda tutulmalıdır.

 

 

4. Silme Suyundan Oda Kokusu Elde Edebilirsin

Rutin olarak uyguladığınız yüzey temizliğinde yapacağın ufak farklılıklar evindeki tüm kötü kokuyu değiştirebilir. Ağır deterjanlara yer vermeden yalnızca suyun içerisine damlatacağın birkaç damla lavanta ya da nane yağı ile yapacağın yüzey temizliği tüm eve hoş bir koku yayılmasını sağlayacaktır.

 

 

5. Havalandırmadan Güne Başlama

Kış aylarıyla birlikte artan soğukluk özellikle küçük çocuk sahibi anneleri fazlasıyla tedirgin eder. Bu nedenle gün boyu tek bir camın bile açılmasına izin verilmez. Oysaki bizleri ve çocukları hasta eden soğuk hava değil, kapalı ve havasız ortamda oluşan bakterilerdir. Sabah uyanır uyanmaz tüm evin camlarını kısa süreli de olsa açarak evi havalandırman evde hava dolaşımı olmasını sağlar. Böylelikle tozların ve havasız ortamın getirdiği rahatsızlıkları en aza indirebilirsin.

 

Web Tasarım