DAHA TEMİZ VE DAHA DÜZENLİ GARDIROBA KAVUŞMAK İÇİN ADIM ADIM YAPMANIZ GEREKENLER

Her sabah ne giyeceğimize karar vermek için dakikalarca içindekilere bakıp, yine elimizin her gün giydiğimiz kıyafetlere gittiği gardıroplarımız aslında olması gerektiği gibi düzenli ve hijyenik değil. Geçen yıl indirimden aldığın tişört, artık içine sığamadığın o elbise ve modası geçse de atmaya kıyamadıklarınla dolup taşan dolapları daha düzenli ve işine yarar hale getirebilirsin. Bir bakışta her şeye göz gezdirebileceğin düzenli dolaplara kavuşman için yapman gerekenleri sıraladık.

 

     

     1. Korkma, Hepsini Boşalt

Dolabının içini tamamen boşaltmadan düzenleme işine başlamayı deneme. Temiz bir alanın üzerine dolabın içindeki tüm parçaları boşalt, böylelikle dolabının derinliklerinde kalan o hiç giymediğin parçalarını hatırlayıp tekrar kombinlerinde kullanmaya başlayacaksın. Tamamen boşalttığın dolabını ıslak bir bez yardımı ile tozlarından arındır.

 

     

      2. Ayırmadan Yerleştirme

Dolabının içini ve çekmecelerini temizledikten sonra sıra geldi kıyafetleri yerleştirmeye. Dolabından çıkardığın tüm parçaları elbette tekrar aynı sırayla dolabına yerleştirmeyeceksin. Hepimizin yıllar önce alıp birkaç kere giydikten sonra dolabın derinliklerinde unuttuğumuz, hiç giymeyeceğimiz halde sırf indirimde diye aldığımız ve artık üzerimize olmayan parçaları dolaplarımızda yer kaplıyor. Şimdi bunlardan kurtulma zamanı. Giymediğin tüm fazlalıkları, atacakların ve başkalarına verebileceklerin şeklinde ayırıp kutulara koyarak ortadan kaldır.

 

      3. Hava Durumunu İhmal Etme

Dolabını ferahlatacak en büyük adım mevsime uygun olmayan kıyafetlerine günlük dolabında yer vermemek olacak. Yazın dolabında belirlediğin birkaç parça dışında, kalın kazakların ve montların yalnızca yer kaplamaya yarayacak. Daha az parça ile daha düzenli bir dolaba kavuşmak için mevsime uygun olmayan kıyafetleri dolabın günlük kullandığın kısımda yer işgal etmesine izin verme. Mevsimi olmayan parçalarını dolabın farklı alt çekmecelerine ya da farklı bir dolaba kaldır.

 

     

     4. Temiz Olmasına Özen Göster

Madem daha temiz ve pratik bir dolaba sahip olmak için bütün dolabı boşalttın, bir kere giyip astıklarını tekrar askıya asma. Hazır bütün kıyafetlerimiz dolaptan çıkmış yıkanması gerektiğini düşündüğün tüm parçaları renklerine göre ayırarak yıkayıp temiz ve ütülü şekilde dolaba yerleştirmeyi ihmal etme.

 

     

      5. Tarzına Öncelik Ver

Hepimizin gün içinde sık sık kullandığı parçalar var. Örneğin sen günlük olarak kombinlerinde pantolon kullanıyorsan ön taraflarda elbiselerinin olması sana ekstra zaman kaybettirecek ve dolabının daha çabuk dağılmasına sebep olacaktır. Yerleştirme yaparken sık kullandığın parçaları kolay görebileceğin bölümlere yerleştir.

 

     

      6. Organizerler En Büyük Yardımcın Olacak

Özellikle küçük parçalar, iç çamaşırları ya da çorap gibi eşyalarımız her ne kadar düzenli yerleştirmeye çalışsan da kalabalık ve karışık gir görüntü oluşturur. Bu parçalar için çok bölmeli organizerlerden yardım alarak hem çok pratik hem de çok daha düzenli bir yerleştirme yapabilirsin.

 

     

      7. Kendi Kokunu Yapabilirsin

Sürekli kapalı kalan ve kıyafetlerimizin yer aldığı gardırobumuz pek de istediğimiz gibi kokmayabilir. Ancak özenle temizleyip düzenlediğin dolabın için artık tarzına uygun bir koku oluşturabilirsin. İçine lavanta, limon, papatya gibi çiçekler koyduğun bez bir keseyi dolabına ya da elbise ceplerine yerleştirdiğinde kıyafetlerinin çok daha taze ve temiz kokmasını sağlayacaktır. Bir kaba kahve tozu ya da çekirdeklerini koyup kapağına birkaç delik açarak dolabına yerleştirerek  ise oluşan kötü kokudan tamamen kurtulup, sürekli taze bir havası olan dolaba kavuşabilirsin.

 

Web Tasarım