BULAŞIK MAKİNASINI DAHA VERİMLİ KULLANABİLMEK İÇİN BİLİNMESİ GEREKEN YÖNTEMLER

Artık hepimizin evinde yer alan ve en büyük yardımcımız olan bulaşık makinası bazen istediğimiz sonucu vermez. Makinadan çıkan cam eşyalar yeterince parlamamış olur ya da yemek lekeleri tamamen temizlenmez. Bu ü durumlarda hepimizi makinanın bozulduğunu ya da iyi olmadığını düşünsek de aslında makinayı doğru kullanmayarak bu gibi hatalara bizler sebep olabiliriz. Makinanızdan maksimum verimi almanız için yapman gerekenleri sizler için yazdık.

 

      1. Arındırmayı Atlamayın

Bazılarımız yemek sonrası bulaşıkları direk makinaya koyarken bazılarımız deterjan ve sünger yardımıyla ön yıkamayı ellerinde yaptıktan sonra bulaşıkları makinaya yerleştiriyor. Maalesef her ikisi de bulaşıklarımızın makinadan temiz çıkmamasının en büyük sebebi. Yapmanız gereken kirli bulaşıkları lavaboda suyun altında tutarak yemek kalıntılarından kurtulmak ve çalkalayıp makinaya yerleştirmek.

     

     2. Alt Raf  Düzeni

Bulaşık makinası kullananların bir çoğu kendi bulaşıklarını alıştıkları ve benimsedikleri şekle göre yerleştiriyor. Bu durum suyun bulaşıkların arasına ulaşmasını engelleyerek yeterince temizlenmemesine sebep oluyor. Yıkama sonunda tamamen temizlenmiş bulaşıklar için alt rafa; tencere ve kapakları, tavalar ve büyük tabakları eğimli olarak yerleştirin. Eğimli yerleştirmeniz çok daha temiz sonuç almanıza yardımcı olacaktır. Çatal bıçak sepetine ise bulaşıklarınızı, kaşıkların ve diğer malzemeler aynı yöne bakmayacak şekilde yerleştirmelisin.

 

      3. Üst Raf Düzeni

Bulaşık makinasının üst rafı hepimizin bildiği gibi bardak ve kupalar için ayrılmış alandır. Bardak , fincan ve kupalarımızı yerleştirirken ağız kısmı alt tarafa gelecek şekilde yerleştirmelisin. Böylelikle su basıncının bardağının içine doğru olmasını sağlayarak bulaşıklarının tamamen temizlendiğini görebilirsin.

 

      4. Makinada Yıkanmaması Gerekenleri Ayırın

Hem makinamıza hem de bulaşıklara zarar vermemesi açısından makinaya atılmaması gereken malzemeler vardır.  Ahşap kesme tahtaları, plastik saklama kapları ve bu malzemelerden yapılmış diğer ürünler kesinlikle makinada yıkanılmaması gereken ürünlerdir. Bu ürünlerinizi makinaya yerleştirmeden elde yıkamaya özen göstermelisiniz.

     

     5. Deterjan ve Doğal Temizleyici Seçimi

Bulaşık makinaları için tasarlanmış tablet bulaşık deterjanları makinada kullanım için oldukça pratik temizleyicilerdir. Ancak sıkıştırılmış olması sebebiyle bun ürünler makinanızın daha fazla enerji harcamasına yol açar. Tabletlere alternatif olarak toz deterjanları bulaşıklarınızın üzerine serpebilirsiniz. Camlarda oluşan bulanıklık ve makinada zamanla meydana gelen kötü kokuyu önlemek içinse yemeklerden geriye kalan yarım limonları atmayıp makinanızın küçük bölmelerine koyarak kullanabilirsiniz.

Not: Sık sık kullandığımız makinaları temiz tutmak ve yine kötü  koku oluşumuna engel olmak için belirli aralıklara makinanızı boş çalıştırmayı ihmal etmeyin.

 

Web Tasarım