PIRIL PIRIL DUŞAKABİNLER İÇİN BU YÖNTEMLERİ UYGULAMAYI UNUTMAYIN

 

 

Hepimiz banyolarımızı temizledikten sonra duşakabin zemin ve camlarının pırıl pırıl olmasına dikkat ederiz. Fakat bu görüntüye kavuşmak hiç de kolay olmuyor. Uzmanlarımızdan edindiğimiz bu pratik yöntemler sayesinde su ve kireç lekelerinden tamamen arınmış duşakabinlere kavuşuyoruz.

 

 

 

 

      1. Sıcak Sudan Faydalanmayı Unutmayın

Bu yöntemi sıkça uygulamasak da temizlik öncesi duşunuzu sıcak suya ayarlayıp fayans aralarına ve duşakabin camlarına direk olarak uyguladıktan sonra uygulanan sıcak su ile kireç kalıntılarının yumuşatarak ve fayans gözeneklerini genişleterek çok daha kısa sürede kirlerden kurtulabilirsin.

 

      2. Doğal Temizleyicilerin Etkisine İnanamayacaksınız

Hem kapalı alanlarda kullanılan kimyasalların vücudumuza olan zararları hem de uygulanan bölgeye olan zararlarını bildiğimizden gün geçtikçe temizlikte doğal malzemelere yöneliyoruz. Duşakabin temizlerken gerektiği sirke ve suyu bir kapta karıştırın. Oluşturduğunuz karışımı sprey şişesine aktararak temizleyeceğiniz bölgeye direk olarak uygulayarak mükemmel görüntüye kavuşabilirsin.

 

      3. Fırça Seçimi Tahmin Ettiğinden Çok Daha Önemli

Her ne kadar daha temiz olacağını düşündüğümüzden sert kıllı fırçalara ve ya da meta temizlik fırçalarına yönelsek de bu yöntem temizlikte istemediğimiz sonuçlara yol açıyor genelde. Bölgedeki lekeyi çıkarırken yüzeyin çizilmesine hatta kalıcı renk sorununa yol açıyor. Bunun yerine sünger ya da yumuşak kıllı fırçalar ile dairesel hareketler ile ovaladığında çok daha iyi sonuç aldığını göreceksin.

 

      4. Eski Diş Fırçalarını Değerlendir

Cam duşakabinlerde atık ve kirler özellikle kapıların zemin ve çerçeve ile buluşan noktalarında birikir. Maalesef bu küçük noktalarda biriken atık ve kirler ulaşılması ve temizlenmesi en zor olanlardır. İşte böyle durumlarda eski diş fırçalarımız imdadımıza yetişiyor. Eskimiş diş fırçanın üzerine bir miktar karbonat alıp bu lekeli küçük bölgeleri bastırarak ovalarsan lekelerin zeminden kolayca çıktığını fark edebilirsin.

 

 

      5. Yeni Lekeler Oluşturma

Özellikle duşakabin temizliğinde hepimizin en sık yaptığı hata kurulamamak. Nasıl olsa banyo ve sürekli ıslanacak diye düşünerek atladığımız kurulama işlemi yaptığımız temizliğin yeni lekeler oluşturmasına sebep oluyor. Temizlik sonrası duşakabinin içini ve camlarını sıcak su ile duruladıktan sonra kuru bir bez yardımı ile tüm camlarını ovalayarak kurutmalısın. Böylelikle arkanı döndüğünde yeni su lekeleri ile karşılaşmamanın keyfini yaşayabilirsin.

Web Tasarım