Bebekli Evlerde Uygulanması Gereken Temizlik Yöntemleri

 

  1. Organize Olun

Bebekli evlerde yaşanan en büyük sıkıntı elbette dağınıklık. Bebekli evlerde kapsamlı bir ev temizliğinin önünde en büyük engel evde oluşan dağınıklık oluyor. Ortalığı toplamaya ayırdığınız zamanı kısaltmak için organize olun. Oyuncakların, bebeğin yardımcı malzemelerinin, diğer tüm eşyaların kendine ait bir yeri olsun. Böylelikle evdeki herkes bu alanları tanıyıp, dağınıklığı toplamada aktif olacaktır.

 

  1. Havalandırın

Çocuklu evlerde bir çok annemiz çocuğun hasta olmasında endişe ederek evi havalandırmayı ihmal ediyor ancak unutmayın ki kapalı ve havasız ortamlar mikrop ve zararlı bakterilerin en çok bulunduğu alanlardır. Her evde olması gerektiği gibi çocuklu evlerde her gün düzenli olarak havalandırılmalıdır. Üstelik havalandırma yaparken çocuğun bulunduğu odayı değiştirerek ve yoğun ısı kaybına izin vermeyerek çocuğunuzun bu durumdan etkilenmesini de engelleyebilirsiniz.

  1. Dahil Edin

Eğer çocuğunuz oyun oynama döneminde ise çocuklarınızı da temizlik ritüeline dahil edin. Ev temizliğine başladığınızda onu uzaklaştırmak ya da başkalarına yönlendirmektense onun için kimyasallardan ve kırılabilir eşyalardan uzak, güvenli bir alan oluşturup sorumluluk vererek örneğin oyuncaklarını toplamasını söyleyerek çok daha uzun ve rahat bir temizlik gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Korkmayın, Onu Giyebilirsiniz

Evet henüz ülkemizde çok uygulanan bir yöntem olmasa da yurt dışında bir çok annenin sürekli uyguladığı bir yöntem bu. Eğer bebeğiniz henüz onu yalnız bırakacağınız bir yaşta değil ya da yanınızda destek olabilecek kimse yoksa farklı modelleri olan bebek taşıma aparatları kullanarak bebeğinizi yanınızdan ayırmadan temizliğinizi büyük ölçüde gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Ağır Kokulardan Uzak Durun

Hepimiz yoğun geçen bir temizlik sonunda ferah ve güzel kokulu bir evle bu anın tadını çıkarmak isteriz. Ancak uzmanlarımız bebekli evlerde bu yöntemin kesinlikle uygulanmaması gerektiğini söylüyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi iyi havalandırılmış ve kalan çöplerden kurtulmuş bir ev istediğiniz ferahlık hissini size veriyor olacak.

  1. Ağır Kimyasallara Alternatif Ürünleri Deneyin

Ev temizliğinde bugüne kadar kullandığınız ağır kimyasal içeren ürünleri bebekli evlerde kullanmanız yapılacak en büyük hata olabilir. Özellikle emekleme döneminde olan çocuklar zeminde fazla zaman geçirip dokundukları için zemin temizliğinde kimyasal ürünler yerine sirkeli su kullanabilirsiniz.

 

  1. Kendi Oda Spreyinizi Hazırlayın

Temizlik sonrası evinizde istediğiniz o rahatlatıcı kokuyu kimyasal içeren oda parfümleri yerine lavanta, karanfil gibi rahatlatıcı etkisi olan bitkileri kaynatıp sprey şişesine koyarak doğal ve tamamen zararsız olan oda kokularına yönelin.

Web Tasarım