Buzdolabı Temizlerken Bu Detayları Atlamayın

 

  • Buzdolabınızı temizlemeye başlamadan önce fişini çektiğinizden emin olun

1 - Silme Suyunu Hazırlayın

Normal boyutta bir kapın içine ılık su ile doldurun. Suya bulaşık deterjanı, 2 yemek kaşığı karbonat ve yarım çay bardağı sirke suyu ilave edin. Karbonat buzdolabınızın içinde çürümüş gıdaların ve gıdaların sebep olduğu lekelerin temizlenmesinde etkilidir, sirke ise temizlenen bölgelerin parlamasında etkilidir. Önerdiğimiz diğer bir yöntem ise arap sabunu, karbonat ve ılık su ile hazırlanan karışım.

Not: Suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin! Kaynar su buzdolabınızın hassas bölgelerine zarar verebilir.

2 – Buzdolabınızı Boşaltın

Buzdolabı içinde temizlenecek alan tamamen boşaltılmalıdır. Çürümüş meyve ve sebzeler ayıklamalı, buzdolabında kötü koku oluşturan uzun süredir bekleyen ürünlerden kurtulun. Çıkarılabilir tüm raf ve çekmeceleri dolabınızdan çıkararak daha konforlu bir temizlik alanı oluşturmalısın.

3 – Buzdolabı Ürünlerini Doğru Yöntemle Yıkayın

Buzdolabının içinden çıkarmış olduğunuz soğuk raf ve çekmeceleri direkt olarak kaynar su ile buluşturmayın. Malzemeleri bulaşık makinasında yıkamanız halinde yıkama işleminde kullanılan kaynar su, malzemelerinize zarar vererek aşınmasına yol açar. Bunun yerine karbonat ve sirke ile hazırlamış olduğunuz karışımı kullanarak raflarınızı yumuşak bir sünger yardımıyla ovalayarak temizleyebilir, oluşan lekelerden kurtulabilirsiniz.

4- Buzdolabı İçini Lekelerden Arındırın

Buzdolabından çıkardığınız rafların bir kenarda kurumasını beklerken, Yumuşak bir temizlik bezini hazırladığınız suda çalkalayıp sıkarak buzdolabı kapağını iç kısmını ve çıkarılamayan bölmeleri ovalayarak lekelerden arındırın. Çıkmayan leke ve kalıntılar için karbonatı sirke ile nemlendirerek deterjan kıvamına getirin ve lekeli alanın üzerine bezle ovalayarak dağıtın. Bu karışım ile çıkmayan lekelerin kolayca yüzeyden kaybolduğunu görebilirsiniz. Dolabın dış yüzeyini deterjanlı ılık bir suda çalkalanmış bez ile silebilir, sirkeli su ile parlaklığını arttırabilirsiniz.

5 – Ürünleri Yerleştirirken Bu Detayları Atlamayın


Ürünlerinizi buzdolabına yerleştirirken boy sırasına bağlı kalarak uzunları en arkaya koyup ve bu sıraya göre ürünleri yerleştirerek ürünlerinize ulaşmakta kolaylık sağlayabilirsiniz. Sebzeleri ve meyveleri yerleştirirken kesinlikle naylon poşetlerden çıkarmalısınız. Çünkü naylon poşetler zamanla sebze ve meyvelerinize plastik geçişi olmasına sebep olur. Sebzeleri pamuklu kumaş torba veya kağıt havluya sararak sebzelik çekmecesine koyabilir, alternatif olarak buzdolabı poşetlerine yönelebilirsiniz.

Temizlik Uzm. Hilal Hanım

beylikdüzü ev temizliği, avcılar ev temizliği, büyükçekmece ev temizliği, bahçeşehir ev temizliği, başakşehir ev temizliği , avcılar ev temizliği , beylikdüzü temizlikçi bayan

 

Web Tasarım