Daha Aydınlık ve Ferah Bir Eve Sahip Olmak İçin Uygulayabileceğin Pratik Yöntemler

Aydınlık ve ferah bir ev kendimizi iyi hissettiren unsurlardan biri. Ancak az pencereli, basık tavanlı ve küçük odalı evleri de bazı dekorasyon hileleri ile aydınlık göstermek mümkün. Elbette doÄŸal ışık önemli, ama eviniz yeterince ışık almıyorsa da üzülmeyin, sizin için küçük dokunuÅŸlar ile evinizi aydınlık göstermenin püf noktalarını paylaşıyoruz.

 

 

Tavan ve Duvarda Beyaz Boya Kullanın

 

dekorasyon

 

Evinizi daha aydınlık göstermek için ilk olarak tavanda ve duvarlarda beyaz boya seçmelisiniz. Beyaz duvarlar çok klasik gibi görünse de evin daha ferah ve aydınlık görünmesine yardımcı olur.
Ä°skandinav tarzı dekorasyon örneklerine göz atabilirsiniz. Bu evlerin en büyük sorunu ışık almamasıdır. Bu sorunu aÅŸmak için mekan içinde olabildiÄŸince beyaz kullanıp, kalabalıktan uzak bir dekorasyon tercih ederek daha rahat ve aydınlık bir iç mekan oluÅŸturmuÅŸlar.

 

 

Koyu Renk Mobilyalardan Kaçının

 

 

mobilya

 

Evin içinde tercih ettiÄŸiniz mobilyaların rengi mekanın atmosferini etkileyen en önemli etkendir. Bazen tek başına bir eÅŸya bile evin görünümünü olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle koyu renklere sahip büyük mobilya ve eÅŸyalardan mümkün olduÄŸunca uzak durulmalıdır.
EÄŸer orta sehpanız zemini gösteren cinste deÄŸilse yine kalabalık bir görüntü olacaktır. ÖrneÄŸin, sehpa üstünde kalan kahve ya da çay bardakları, muhtemelen alanınızı kalabalık gösterir. Zemini görebilmeniz için ÅŸeffaf sehpaları seçin. Bu yöntemi koltukların bacak renklerini deÄŸiÅŸtirerek de deneyebilirsiniz. Anında odayı aydınlatacaktır.

 

 

Aydınlatmaları Doğru Kullanın

 

 

ev temizliÄŸi

 

 

Bol ışıklandırma ile evinizi aydınlatmaya çalışmak yerine sahip olduÄŸunuz aydınlatmalara yapabileceÄŸiniz birkaç kolay ayarlama ile evi daha aydınlık gösterebilirsiniz. Ampullerin en yüksek tavsiye edilen watt gücüyle çalıştırılması ve lambalarınızı temiz tutmanız büyük fark yaratabilir.

 

 

Ayna Kullanın

 

 

gayrettepe ev temizliÄŸi

 

 

Özellikle küçük evlerde aynaların yarattığı parlak ve yansımalardan yararlanmak gerekir. Aynalar bir mekanı olduÄŸundan daha büyük göstererek mekana derinlik kazandırır. Dekorasyonda her zaman yaÅŸam alanlarının şıklık derecesini de arttıran yöntemlerden birisidir. Özellikle duvarlardaki boydan boya ayna dekorasyonları yaÅŸam alanlarının hacmini görünürde neredeyse iki kat artırır.

 

 

Daha Az Eşya Kullanın

 

 

levent ev temizliÄŸi

 

 

Ev içinde gereÄŸinden fazla eÅŸya kullanmak görüntü kirliliÄŸine neden olur. Odaları karanlık gösterir ve maÄŸara benzeri bir görüntü ortaya çıkar. Ä°htiyacınız olan kadar eÅŸya kullanırsanız hem eviniz ferahlar hem de siz…

 

 

Metal Eşyalar Kullanın

 

 

beÅŸiktaÅŸ ev temizliÄŸi

 

Dekorasyonu daha parlak ve aydınlık göstermek için belli oranda metalik detaylardan faydalanabilirsiniz. Mesela dekoratif parçalar olan, ayna, tablo, sehpa gibi tasarımların metalik detayları ışığı yansıtacakları için mekanın parlaklığı artacaktır. Kısacası evinize metalik detaylar ile küçük ışıltılar katarak mekanı daha aydınlık gösterebilirsiniz.

 

 

 

Tablo Seçerken Dikkatli Olun

 

 

akaretler ev temizliÄŸi

 

EÄŸer evinizin duvarında karanlık renklerle bezeli tablolar varsa onlardan hemen kurtulun. Çünkü güneÅŸ ışığının en ufak parçasını bile emen büyük ve karanlık tablolar yeterli ışık almayan odalarınız için uygun deÄŸildir.

 

 

Koyu Renk Perde Kullanmayın

 

akatlar ev temizliÄŸi

 

Koyu renkte olan perdeler güneÅŸ ışığının odaya girmesine engel olur. Bu yüzden aydınlık göstermek istediÄŸiniz odalarda açık renkte perdeler kullanın.

 

Web Tasarım