Fayans Temizliğinin En Kolay Hali

Evimizde özellikle banyoda ve mutfakta fayans yüzeyler bolca mevcut. Ev temizliği yaparken bu yüzeyleri temizlemek pratikmiş gibi gözükse de biriken ve kararma yapan lekeleri çıkarmak zannedildiğinden daha uzun sürebiliyor. Eğer ev temizliği yaparken düzenli olarak fayanslara el atmıyorsak zamanla berbat bir görünüme sahip olabiliyorlar. Fayanslarda zamanla, biriken kireç lekeleri, küf ve mantar oluşabiliyor. Bu hem sağlığımızı olumsuz etkiliyor hem de ev temizliği yaparken daha fazla vakit kaybetmemize neden oluyor.

Aslında fayansların hızla kirlenmesini engellemek ve kirlendikleri zaman da kolayca temizlemek imkânsız değil! İşte, size fayans temizliğinin dikkat edilmesi gereken püf noktaları.

 

Karbonat ile Fayans Temizliği

 

maslak ev temizliği

 

Her markette fayans temizliği için satılan deterjanlar mevcut. Bu deterjanları ev temizliği için sıkça başvurduğumuz karbonat ile karıştırabilirsiniz. Bir kaba 3 ölçü karbonat, 1 ölçü çamaşır suyu dökün. Fayansın üzerine biraz su dökün. Ardından bütün yüzeye bir fırça yardımıyla karışımı yayın. Yarım saat kadar bekleyin. Ardından karışımı bir sünger yardımıyla alın ve fayansları iyice durulayın.
Ancak kimyasal içerikli deterjan kullanımını önermiyoruz. Tıpkı ev temizliği yaparken kullanmanızı önerdiğimiz gibi fayansları da temizlerken kimyasal malzemeler yerine yalnızca doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Yani karbonat tek başına da oldukça mükemmel bir sonuç veriyor.


Beyaz Sirke ile Fayans Temizliği

beşiktaş ev temizliği

 

Ev temizliği için başvurduğumuz en doğal temizlik ürünlerinden biri beyaz sirke. Fayans temizliğinde gönül rahatlığıyla beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bir kabın yarısını beyaz sirke yarısını da suyla doldurun. Bu karışımı fayansa dökün ve süngerin sert tarafıyla fayansları ovalayın. Ardından ılık suyla durulayın. Bu yöntemi genel ev temizliği yaparken herhangi bir yüzeyde deneyebilirsiniz.


Doğal Karışım

 

levent ev temizliği


Yedi bardak su, bir su bardağı maden suyu, bir fincan limon suyu ve bir fincan beyaz sirkeyi karıştırıp kendi ev temizliği malzemeni hazırlayabilirsin. Bu karışım fayans temizliğinde oldukça işine yarayacak.


Fayans Aralarını Temizleme

 

sarıyer ev temizliği

 

Fayans aralarını (derz) temizlemek için, karbonat ve maden suyunu karıştırıp ve bu karışımı kullanmadığın bir diş fırçasıyla derz aralarına sürerek uygulayabilirsin.
Fayans temizliğinde ağır kimyasallar kullanmak hem sağlığını tehdit edecek hem de derzlerinin kısa sürede aşınmasın a sebep olacaktır.

 

Web Tasarım