Evde Oluşan Evcil Hayvan Kokusu Nasıl Giderilir?

Evlerimizde ailemizin bir parçası olan minik dostlarımız zamanla evlerimizde kötü koku oluşuma sebep oluyor. Düzenli ev temizliği yapılsa da kedi ve köpeklerimizin kokusu özellikle dışarıdan gelenler için oldukça ağır ve rahatsız edici olabiliyor. Oysa bu kötü kokulardan kimyasal kullanmadan yalnızca sağlıklı yöntemler ile ortadan kaldırabilirsin.

 

Rutin Havalandırmanın Dışına Çıkın

 

kedi kumu nasıl temizlenir

 

Tüm evler için geçerli olan rutin havalandırmanın dışına çıkın. Uzmanlar tüm evlerin mevsim ve hava şartları ne olursa olsun her evin özellikle sabah saatlerinde havalandırılması konusundan uyarılarda bulunuyor. Özellikle evcil hayvan bulunan evlerde havalandırma her zamankinden daha önemli bir hal oluyor. Yeterince havalandırılmayan ev zamanla bir çok hastalığa sebep oabiliyor. Ve yoğun kedi kokusu, köpek kokusu gibi rahatsız edici koku sorunları baş gösterebiliyor.

 

Kedi Kumu İçin Kabartma Tozu

 

kedi kokusu nasıl çıkar

 

Evet yanlış duymadın kökü kokulara karşı kabartma tozu kullanıyoruz. Her ne kadar ev temizliği için sık kullanılan bir ürün olmasa da kabartma tozu koku giderme de oldukça başarılı. Kötü kokulara engel olmak için yapman gereken kedinin kum kabını rutin yıkamadan sonra en altına bir miktar kabartma tozu dökmen. Üzerine kumu dökerek kullanıma devam edebilirsin. Böylece kumdan yayılan kötü kokuyu engelleyebilirsin.

 

Mükemmel Sonuç İçin; Sirke

 

evde hayvan kokusu

 

Özellike kumaş yüzeylere sinen kedi kokusundan standart ev temizliği ile kurtulmak neredeyse imkansız. Koltuk, sandalye ve haklı gibi kumaş yüzeylere sinen kokulardan kurtulmak için sirke en iyi yardımcın olacak. Bu gibi durumlarda sirkeyi direkt yüzeye uygulamıyor, boş bir sprey şişesinde bir miktar su ile karıştırıyoruz. Ardından temizlenecek yüzeye sıkarak silme işlemine geçebilirsin. Silme işleminden sonra evi havalandırarak kokulardan tamamen kurtulabilirsin.

 

Web Tasarım