Tükenmez Kalem Lekelerini Bu Yöntemler ile Kolaylıkla Çıkarabilirsin.

Evlerimiz her ne kadar temiz ve düzenli olsa da koltukta, duvarda ya da farklı yüzeylerde tükenmez kalem lekeleri ile karşılaşabiliriz. Özellikle çocuklu evlerde bir çok noktada tükenmez kalem lekeleri gözümüze çarpar. Ev temizliği yapsan da bu lekelerden kolay kurtulamayabiliyoruz. Bu gibi durumlar için acil ve pratik çözümler ile lekeyi tamamen ortadan kaldırabilirsin. Bu pratik yöntemleri senin için bir araya getirdik.

 

En Doğal Leke Çıkarıcı Sirke!

 

ev temizliği

 

Ev temizliği için sık sık faydalandığımız sirke, tükenmez kalem lekelerinde de en büyük yardımcımız olacak. Eğer leke kumaş bir yüzeyde ise temiz bir beze mir miktar sirke damlatmalısın. Ardından sirkeli bezi lekeli bölgeye tampon hareketlerle uygulamaya geç. Sirke Bir kaç dk içerisinde mürekkebin yüzeyden çıkmasını sağlayacaktır. Leke tamamen kaybolana dek alana sirke uygulamayı ihmal etme.

 

Saç spreyi

 

beşiktaş ev temizliği

 

Bu sefer saç spreyini temizlik için kullanıyoruz. Tükenmez kalem mürekkebinin bulaştığı bölgenin üzerine temiz bir bez ya da havlu parçası yerleştiriyoruz. Aksi takdirde leke yüzeyde yayılacaktır. Havluyu ya da temiz bezi lekenin üzerine iyice yerleştirdikten sonra sap spreyini yüzeye uyguluyoruz. Ardından birkaç dk spreyin yüzeye iyice yerleşmesi için bekliyoruz.  Kısa bir süre sonra mürekkep lekesi yüzeyden çıkmaya başlayacak. Leke yüzeyden tamamen çıkana kadar aynı işlemi sürdürebilirsin.

 

Karbonat ile Duvarında Oluşan Tükenmez Kalem Lekelerini Tek Bir Adımda Çıkarabilirsin

 

bebek ev temizliği şirketleri

 

Mutfağımızdaki ürünler ile ev temizliği yapmaya her ne kadar alışmış olsak da karbonatın mürekkep çıkarmaktaki gücü pek biline bir yöntem değildir. Özellikle çocuklu evlerde kaçınılmaz olan duvar lekelerini karbonat ile çıkarıyoruz. Bunun için yapman gereken temiz bir bezi nemlendirip içine  bir miktar karbonat koymak. Karbonatlı bez ile duvarı dairesel hareketlerle çok baskı uygulamadan silerek mürekkep lekesini yüzeyden çıkarabilirsin.

 

Oje Çıkarıcı

 

kadıköy ev temizliği

 

Ev temizliği için kullanmaya pek alışık olmasak da aseton tükenmez kalem lekeleri için mükemmel bir leke çıkarıcı görevi görüyor.  Tıpkı saç spreyinde olduğu gibi asetonu lekeli bölgeye uygulayıp birkaç dk lık beklemenin ardından hafifçe ve dairesel hareketlerle silme işlemini gerçekleştirebilirsin. Leke yüzeyden tamamen çıkana kadar işlemi tekrar edebilirsin.

 

Web Tasarım