Yatakta Biriken Toz, Kir ve Ölü Derilerden Kurtulmanın Pratik Yolları

Her ne kadar gözle göremesek de saatlerimizi geçirdiğimiz yataklar aslında toz, kir, saç ve hatta göremeyeceğiz bir çok böcek atığının yuvası haline geliyor. Gözle göremediğin ve sağlığını tehlikeye sokan bu atıklardan kurtulmak için hepimizin uygulaması gereken basit ama etkili yöntemleri senin için derledik.

 

Yıkama Sıklığını Arttırın

 

temizlik şirketleri

 

Hiç şüphesiz ki yatak tekstillerinin temizliği temiz bir yatak için en öneli adımlardan biri oluyor. Yataklarımızda kullandığımız nevresim ve kılıflar zamanla ter, kir ve toz yuvası haline gelebiliyor. Bunun için yataks tekstilllerinizi yıkama aralığı için önerilen maksimum süre bir hafta. Haftalık olarak yıkana ve değiştirlen nevresimler yatağının daha uzun süre temiz kalmasını sağlayacaktır.

 

Düzenli Süpürme

 

ev temizliği randevusu

 

Ev temizliği rutinine acilen eklemen gereken bir adım, yatak süpürmek. Her ne kadar bir çoğumuz ihmal etse de düzenli olarak süpürülen yataklar atıkların büyük bir kısmından kurtulmamızı sağllıyor. Bunun için temizliğe başlamadan önce temiz bir süpürge başlığı ile yatağı derinlemesine süpürmeyi ihmal etme.

 

Lekelere Hızlı Müdahale

 

temizlik şirketleri

 

Ev temizliği hepimizi için son derece öönemli olsa da yatakta yaşanabilecek kazalar ile oluşan lekelere ne yazık ki yeterince hızlı müdahale edemeyebiliyoruz. Yatakta meydana gelen ter, idrar ve kan gibi lekelere hızlı müdahale edilmediğinde yatağa hızlıca yerleşip çok daha kalıcı bir leke haline gelebilir.

Bu gibi durumlarda az nemli bir temizleme süngeri ile lekeye müdahale ederek yatağa işlemesine engel olabilirsin.

 

Yatak Temizliğinde En Büyük yardımcımız ; Karbonat

 

ofis temizliği

 

Hepimizin evinde bulunan karbonat yatak temizliğinde basit ama oldukça etkili bir temizleyici görevini görüyor. Karbonat ile yataklerını temizlemek için önce temiz bir süpürge başlığı kullanarak tüm yatak yüzeyini süpürmeli ardından yatağın her yerine eşit miktarda karbonatı dökerek dağıtmalısın. Yaklaşık bir gün yatağı bu şekilde bıraktıktan sonra yatak yüzeyindeki karbonatı elekltirikli süpürge yardımı ile süpürerek temiz bir yatağa kavuşabilirisn.

Web Tasarım