EV TEMİZLİĞİ YAPARKEN İŞİNİZE YARAYACAK 5 EKONOMİK BİLGİ

ev temizliği

 

 

 

 

Ev temizliği yaparken özenli çalışsanız da eviniz her zaman ışıl ışıl olmayabilir. Özellikle ev temizliği yaparken zorlandığınız mutfak ve banyo temizliği için gereğinden fazla kimyasal kullanmak zorunda olduğunu zannedersiniz. Aslında ev temizliği yaparken fazla kimyasal kullanmak iyi temizlik yaptığınız anlamına gelmez. Haliyle hem sağlığınızdan olursunuz hem de verimli bir temizlik ortaya çıkmaz. Böyle zamanlarda işinize yarayacak pratik ve ekonomik bilgileri sıraladık. 

 

 

 

 

Doğal, Pratik ve Ekonomik Ev Temizliği 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Ev temizliği yaparken mutfak başta olmak üzere evin her köşesini temizlemek için çeşit çeşit temizlik ürünü kullanmanız gerekebilir. Her türlü lekeyle baş etmek için ayrı ayrı üretilmiş temizlik ürünlerinden almanız gerekir. Tabi bunun için de bol bol para harcamanız… Aslında mutfağınızda bulunan malzemelerle ev temizliği işini pratik ve ekonomik hale getirebilirsiniz.  Hem bütçenize çok zarar vermeden hem de çok yorulmadan ev temizliği yapabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

1- Doğal Yağ Çözücü 

 

 

 

 

ev temizliği
 

 

 

 

Ev temizliği yaparken yağlı yüzeylerle uğraşmak vakit alır. Yoğun kimyasal içeren bir ürün kullanmak yerine doğal malzemelerle güçlü bir yağ çözücü hazırlayabilirsiniz. 

- 2 su bardağı su, 1 limon suyu ve 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırın ve temiz bir sprey şişenin içine aktarın. Artık tüm yağlı yüzeylerde güvenle kullanabileceğiniz doğal yağ çözücünüz hazır.

 

 

 

 

2- Kıyafetlerden Çıkmayan Lekeler İçin 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Lekesi çıkmadı diye üst üste yıkadığınız kıyafetler zamanla yıpranır. Aslında bu lekeleri çıkarmak için doğal bir yöntem var.


- 1 su bardağı suyun içine 1/4 su bardağı beyaz sirke koyup karıştırın. Kıyafetlerinizdeki lekeli bölgeyi bu karışımın içinde en az 30 dakika bekletin. Ardından her zamanki gibi fazla suyunu sıkıp çamaşır makinenizde yıkayın. Lekenin çıktığını göreceksiniz.

 

 

 

 

3- Bulaşıklar İçin Doğal ve Etkili Çözüm

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Bulaşıkları elde yıkamak yerine makinede yıkarsanız ekonomik anlamda tasarruf edebilirsiniz. Ama her şeyi makinede yıkamak mümkün değil. 


- 4 limon alın, her bir limonu kabuklarıyla birlikte dörde bölün. 2 su bardağı suyla birlikte blendera koyun ve güzelce çekin. Ardından içine 1 yemek kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke ilave edip karıştırın. Süzgeçle süzüp içindeki büyük parçaları ayırın, kalan karışımı hava almayan temiz cam bir kavanoza kaldırın ve dilediğiniz zaman kullanın. Bulaşıkları temizlemek konusunda çok etkili olduğunu göreceksiniz.

 

 

 

 

4- Termostan Leke Çıkarmak İçin 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Termosunuz eğer çelik bir yüzeye sahipse hem içini hem de dışını doğal yöntemlerle temizlemeniz kolay. 

 

- Termosun içine yarım çay bardağı karbonat atın, ardından kaynattığınız 1-2 litre suyu termosun içine akıtmaya başlayın. Köpüren karbonat, önce kahverengi tonlarında termostan dışarı çıkmaya başlayacak, ardından köpükler yavaş yavaş beyazlamaya başlayacaktır. Tüm bu işlemin sonunda termosunuz tertemiz olacak. 


- Dış yüzeyini limon kabuğu ile parlatabilirsiniz. 

 

 

 

 

5- Kireç Tutan Bölgeler İçin 

 

 

 

 

ev temizliği
 

 

 

 

Ev temizliği yaparken en zorlandığımız yerlerden biri de klozet ve küvet gibi zamanla kireç tutan alanlardır. 


- Kirli bölgelerin üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar karbonat dökün. Bu şekilde en az 10-15 dakika bekletin. Ardından temizlik fırçasıyla ovalayarak temizleyin. Eğer kötü kokudan şikâyetçiyseniz bu işlemin ardından limon ya da lavanta yağı damlatabilirsiniz. 

 

Web Tasarım