EV TEMİZLİĞİ SİGARA İÇMEK KADAR TEHLİKELİ

ev temizliği

 

 

 

Ev temizliği yaparken kullanılan malzemelerin sağlığa zararlı olduğuna dair onlarca araştırma var. Son olarak yapılan araştırmalara göre, ev temizliği yaparken kullanılan ürünlerin verdiği zarar sigaranın verdiği zarar ile eş değer. Ayrıca eşyalara sinen sigara dumanı hem ev temizliği işini zorlaştırıyor hem de sağlığımızı tıpkı temizlik ürünleri gibi bozuyor. 

 

 

 

Ev Temizliği Kanser Olma Sebebi 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Oldukça kapsamlı bu araştırma için toplanan 6 bin 235 kadın ve erkeğin akciğerleri 20 yıl boyunca incelendi. Katılımcılara ev temizliği yapıp yapmadıkları, temizlik görevlisi olarak çalışıp çalışmadıkları ve ev temizliği için deterjan gibi ürünleri ne sıklıkla kullandıkları gibi sorular soruldu.

 

Araştırmanın sonunda; ister haftada bir ev temizliği yapsın, ister profesyonel temizlik çalışanı olsun bütün kadınların akciğerinin hızlı bir şekilde zayıfladığı ortaya çıktı. Temizlik ürünlerinin kadınların akciğer fonksiyonlarındaki etkisi, 10 ila 20 yıl arasında her gün bir paket sigara içmeye benzetildi. Yani sigara kullanan kişiler kansere yakalanma riskine ne kadar çok yakınsa, ev temizliği yaparken kimyasal ürünler kullananlar da o kadar yakın. 

 

Kısacası uzmanlar; ev temizliği işinin kadınların solunum sistemine tehdit oluşturduğunu ortaya koyuyor. Aynı araştırmada temizlik ürünlerinin erkeklerin akciğerlerine hiçbir etkisi olmadığı da tespit edildi.

 

 

 

Evinizi Her Gün Havalandırın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Uzmanlar, sigaranın dumanında bulunan zehirli maddelerin mobilyalar, yer döşemeleri ve hatta duvara işleyerek solunan her hava ile akciğerleri etkilediğine dikkat çekiyor. Yani ev temizliği yaparken hem eşyalara sinen sigara dumanını hem de temizlik ürünlerinin kimyasal zararlarını ciğerimize çekiyoruz. 

 

Sigara başka bir odada içilse bile dumanda bulunan zehirli etken perdelere, mobilyalara ve hatta duvara siniyor. Evi havalandırsanız bile etkisi de geçmiyor. Böylece ev temizliği yaparken kullandığınız ürünlerden gördüğünüz zararı iki katına çıkarmış oluyorsunuz. 

 

Bu yüzden ev temizliği yaparken; karbonat, limon, sirke, limon tuzu gibi doğal yöntemleri deneyin. Ev eşyalarınıza sinen sigara dumanının etkisini de azaltmak için evinizi her gün havalandırın. Böylece başta akciğer kanseri olmak üzere tüm tehlikeli hastalıklara karşı hem kendimizi hem de çevremizdekileri koruyabiliriz.

 


 

Web Tasarım