EV TEMİZLİĞİ SIRASINDA SU TASARRUFU YAPMANIN 5 YOLU

 

ev temizliği

 

 


Kaynaklar giderek azaldıkça su tasarrufu yapmak sadece ev ekonomimizi iyileştirmek için değil, çevre için de alınması gereken bir önlem halini aldı. Ev temizliği yaparken su tüketiminden tasarruf etmek zor gelebilir ancak kolay yolları olduğunu bilmenizde fayda var. Öncelikle ev temizliği rutininizde kullandığınız su miktarına dikkat ederek başlayabilir, sizin için sıraladığımız önerileri uygulayarak günlük su tüketiminizi en aza indirebilirsiniz. İşte, evde su tasarrufu yapmanın yolları: 

 

 

 

1. Musluğu Sürekli Açık Bırakmayın

 

 

ev temizliği

 

 


Ev temizliği yaparken geniş bir kovayı ihtiyacınız olan su miktarı ile doldurun ve temizlik yaparken sadece bu kova içindeki suyu kullanmaya çalışın. Böylece ev temizliği yaparken her seferinde musluğu açıp kapatmaktan kurtulup su tüketiminde tasarruf yapabilirsiniz. 

 

 

 

2. Sızdıran Muslukları Tamir Edin

 

 

ev temizliği

 

 


Ev temizliği yaparken musluğu her açıp kapattığınız sağlam olup olmadığına mutlaka göz atın. Eğer musluk sızdırıyorsa büyük miktarda su harcayabilir ve aylık faturanıza yüksek bedeller yansır. Hem faturanızın az gelmesi hem de su kaynaklarını tüketmemek adına sızdıran muslukları tamir edin. Eğer tamir işinden anlamıyorsanız mutlaka profesyonel bir tesisatçıdan yardım alın. 

 

 


3. Su Sayacı Takın 

 

 

ev temizliği

 

 


Su sayacı taktırmanız ne kadar su harcadığınızı görmenizi sağlar. Ev temizliği işine başlamadan önce ve sonra sayaca bakabilirsiniz. Böylece ne kadar su harcadığınızı kontrol altına alabilir, her seferinde daha az su kullanarak temizlik yapmaya devam edebilirsiniz.

 

 


4. Bulaşık Makinesi Kullanın

 

 

ev temizliği

 

 


Bulaşık makinesinin, bulaşık yıkarken su kullanımını en aza indirdiği bir gerçek. Mutfakta ev temizliği yaparken, bulaşıkları elde yıkarken daha fazla su tükettiğinizi unutmayın. Düşük su modunda çalışabilen ve daha etkili temizlemesi için yalnızca dolduğunda kullanabileceğiniz bir bulaşık makinesi almanızı öneririz. Bulaşıkları elde yıkamak için biriktirmek yerine bulaşık makinesine doldurursanız hem ev temizliği yaparken vakit kazanırsınız hem de su tasarrufu yapmış olursunuz.  

 

 

 

5. Sifonu Daha Az Kullanın

 

 

 

 ev temizliği

 

 

Klozet sifonu su tüketimini artırır. Üstelik ev temizliği yaparken tuvalete bir kaç kez sifon çekmek zorunda kalırsınız. Bu yüzden klozete mutlaka basmalı rezervuar iç takımı taktırın. 

Web Tasarım