DAHA TEMİZ BİR EV İÇİN 7 PRATİK YÖNTEM

ev temizliği


 

 

Kirli ve dağınık bir ev enerjinizi adeta emer. Eviniz daha temiz ve derli toplu olsun, yaptığınız ev temizliği vaktinizi çok çalmasın diye 7 pratik bilgi hazırladık. Ev temizliği için sıraladığımız doğal ve pratik yöntemlerle evinizi daha pratik ve etkili şekilde temizleyebilirsiniz. 

 

 


1- Yatak ve Koltuk Temizliği

 

 

ev temizliği

 

 

Yatak temizliği, ev temizliği yaparken belki de en son aklımıza gelir. Ancak en az diğer yerler kadar önemlidir. Yatağınızın üzerine biraz karbonat serpin ve birkaç saat bekleyin. Ardından süpürgenizle karbonatları temizleyin. Kir ve koku gidecektir. Aynı yöntemi koltuklarda da deneyebilirsiniz.

 

 

2- Bulaşık Süngerinde Tasarruf  

 

 

ev temizliği

 

 


Ev temizliği yaparken en sık kullanılan ürünlerden biri olan bulaşık süngeri, zamanla yıpranır ve kötü kokar. Her seferinde yeni bir sünger almak yerine, süngerinize bulaşık deterjanı sürün ve suyla biraz köpürtün. Ardından mikro dalga fırında 1-2 dakika kadar bekletin. Süngeriniz yeni alınmış gibi temiz olacak. 

 

 

3- Diş Fırçasıyla Ev Temizliği

 

 

ev temizliği

 

 

Ev temizliği yaparken ulaşamadığınız yerler olabilir. Buralara ulaşmak için kendinizi hiç zorlamayın. Örneğin, tost makinenizin ızgara bölümü çıkarılmıyorsa hiç kullanılmamış bir diş fırçasıyla temizleyebilirsiniz. Yeni bir fırça olması önemlidir. Aksi halde tost makinenize bakteri bulaştırabilirsiniz.

 

 


4- Kireçlenen Ütüye Çözüm

 

 

ev temizliği

 

 


Ütü yapmak ev temizliği işinin en yorucu kısmıdır. Bir de ütünüz kireç tutmuşsa kullanmak işlevsiz hale gelir. Öncelikle ütü masanızın üzerine yanmayan bir örtü koyun ve üzerine tuz serpin. Ütünüzü en yüksek sıcaklığa getirin. Buhar ayarı açıksa mutlaka kapatın. Üzeri tuz kaplı örtünün üzerine ütünüzü birkaç kez hafifçe gezdirin. Birkaç dakika sonra ütünüzün tabanı yepyeni görünecek.

 

 


5- Giysi Lekeleri 

 

 

ev temizliği

 

 

Giysilerinizde oluşan zorlu lekeleri beyaz tebeşirle temizleyebilirsiniz. Lekenin üstüne beyaz tebeşir sürtün. Daha sonra uygun program ve ısıda yıkayın. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.

 

 


6- Stor Perde Temizliği 

 

 

ev temizliği

 

 

Ev temizliği yaparken hiç ellemek istemediğimiz yerlerden biri de storlar. Çünkü storların temizliği can sıkıcı ve uğraştırıcı olabiliyor. Hemen elinize hiç kullanılmayan bir çorap geçirin ve ucuna beyaz sirke dökün. Hızlı bir şekilde storlarınızı temizleyebilirsiniz.

 

 


7- Doğal Yöntemlerle Kötü Kokulardan Kurtulun 

 

 

ev temizliği

 

 


Ev temizliği işini bitirdiniz ancak hala evin güzel kokmadığını düşünüyorsanız, bir çay kaşığı vanilyayı geniş kâseye yerleştirin ve fırında yaklaşık 300 derecede bir saat boyunca ısıtın. Dilerseniz küçük bir tencerede limon ve defne yaprağı kaynatarak da evinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. 

Web Tasarım