EV TEMİZLİĞİ YAPAN ERKEKLER DAHA MUTLU OLABİLİR Mİ?


ev temizliği

 

 

Bir erkek ev temizliği yaptığında herkesi şaşırtıp övgü alabilir. Ama bir kadının yaptığı ev temizliği normal bir görev olarak görülür ve hatta ev temizliği yapmadığında bu durum tuhaf karşılanır. Şimdi sıkı durun! Size şaşırabileceğiniz bir bilgi verelim: İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, ev temizliği yapan erkekler ev işi yapmayan erkeklere oranla çok daha mutlu!

 

 

Ev İşlerinde Eşitlik Mutluluk Getiriyor 

 

 

ev temizliği

 

 

Ev temizliği başta olmak üzere ev işleri kadın ve erkek arasında eşitlendiğinde, eşler birbirine ve çocuklarına daha fazla vakit ayırıyor ve mutlu bir ev yaşamı da beraberinde geliyor. Nitekim Brüksel’deki Avrupa Sosyal Çalışmalar ekibine bağlı araştırmacıların, 34 farklı ülkeden 30 bin kişiyle yaptığı anket araştırmasının sonuçları, ev temizliği gibi ev işlerini yapan erkeklerin daha mutlu olduklarını ve aile içi tartışmaların azaldığını kanıtlıyor.  

 

 

Ev Temizliği Mutlu Bir İlişkinin Gizli Silahı

 

 

ev temizliği

 

 

Yapılan araştırmaya göre elde edilen bu sonucun iki nedeni var. Birincisi; erkekler artık ev temizliği gibi ev işlerinde eşit sorumluluk almadıklarında suçluluk duygusu hissediyor, ikincisi kadınlar geçmişe oranla çok daha bilinçli. 
Net bir şekilde ifade etmek gerekirse, bir çiftin ev işlerini bölüşmesinin, ilişkilerini olumlu yönde etkilediği ortaya çıkıyor. Anket araştırmasının içlerine sinmesi için, araştırmayı yapanların kolları ilk sıvayanlar olduklarını da belirtmekte fayda var.

 

Ev temizliği başta olmak üzere; çocuk ve yaşlı bakımı gibi ev işlerini eşi ya da sevgilisiyle eşit yapan erkekler mutluluğa daha hızlı kavuşuyor. Peki ya kadınlar? Bu başka bir yazının konusu belki ama, onların da tamir- tadilat gibi “erkek işi” denilen işlere daha fazla yöneldiği ve hakkından geldiği bir gerçek.  
 

Web Tasarım