SONBAHARDA EV TEMİZLİĞİ İÇİN PRATİK YÖNTEMLER

ev temizliği

 

Her ne kadar evinizin temiz olduğunu düşünseniz de, mevsim geçişlerinde derli toplu bir ev temizliği yapmak önemli. Sonbaharda evinizin havasını değiştirecek ev temizliği yöntemlerini sizin için derledik. 

 

1- Zamana Yayınca Kolaylaşan Ev Temizliği

 

ev temizliği

 

Sonbaharda ev temizliği yapmak için mutfak, banyo, dolap içleri gibi temizlenmesi gereken pek çok alan var. Endişeye kapılmadan ev temizliği için düzenli bir program çıkarın. Zamana yayarak çalışırsanız hem motivasyonunuz artar hem de fazla yorulmamış olursunuz. 

 

2- Halıları Havalandırın

 

ev temizliği

 

Yazın sürekli açık duran camlardan giren tozlar halılarınızda bakterilerin çoğalmasına neden olur. Bu yüzden sonbaharda ev temizliği yaparken ilk yapmanız gereken işlerden biri halıları temizlemek veya temiz olsa bile havalandırmak. 

 

Kolay halı temizliği için ilgili haberimize göz atabilirsiniz; Halı temizlemek için en pratik ve ekonomik 5 yöntem

 

 

3- Camlarınızı Temizleyin

 

ev temizliği

 

Sonbahar yağmur mevsimidir. Ancak bu sizi camları temizlemekten alıkoymasın. Ev temizliği yaparken sizi en çok yoran camlarınız olsa da bu işi kış gelince yapmanın daha zor olacağını unutmayın. Camlarınızı silerken suyunuza damlatacağınız 1-2 damla limon suyu camları pırıl pırıl yapacaktır.

 

4- Perdelerinizi Temizleyin 

 

ev temizliği

 

Derinlemesine ev temizliği yaparken perde ve tüllerinizi unutmayın. Hassas programda yıkayın. Çok kirli olduğunu düşünmüyorsanız yine de sudan geçirmeye özen gösterin. 

 

5- Kombinize Bakım Yaptırın

 

ev temizliği

 

Sonbaharda mutlaka kombinize ve peteklerine bakım yaptırın. Peteklerinizin içinde biriken pis suyu kullanmaya başlamadan önce temizlemeniz gerekir. 

 

6-  Kullanmadığınız Ev Aletlerini Kaldırın

 

ev temizliği

 

Yazın mutfak dolaplarınızda kalan ve kullanmadığınız küçük ev aletlerini mutlaka kaldırın. Çünkü uzun süre kullanılmayan elektrikli ev aletleri rutubet nedeniyle sağlığınıza zarar verir. 

 

7- Kitaplığınızı Temizleyip Düzenleyin

 

ev temizliği

 

Ev temizliği yaparken en son dokunmak istediğimiz yer kitaplık oluyor. Ancak en çok toz alan yer de orası. Eğer evinizde yıllardır biriktirdiğiniz kitap ve dergi varsa önce sakladığınız yerin ardından hepsinin tek tek tozunu alın. Bu sayede asla dönüp bakmayacağınız dergileri atarak onlardan kurtulabilirsiniz. 

 

8- Dinlenmeyi İhmal Etmeyin

 

ev temizliği

 

Sonbahar temizliği uzun süreli, kapsamlı ve yorucu bir ev temizliği mesaisi gerektiriyor. Yaptığınız planlamaya göre her işi bitirdikten sonra küçük bir keyif mola vermeyi ve sevdiğiniz bir şey yaparak kendinizi ödüllendirmeyi ihmal etmeyin. 

Web Tasarım