EV TEMİZLİĞİ HİZMETİ SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

ev temizliği


 

Önceleri iş yerleri için tercih edilen temizlik hizmeti, bugün yoğun çalışma temposu nedeniyle ev temizliği için de başvurulan bir yönteme dönüştü. Ev temizliği ve ofis temizliği hizmeti için profesyonel yardım almayı tercih etmemizin en önemli nedeni de zamandan ve enerjiden tasarruf etmek. Ev temizliği ve ofis temizliği için yardımcı kişi bulmanın zorluğu gibi sebeplerle temizlik şirketleri tercih edilmeye başlandı ancak bu hizmeti satın alırken dikkat etmemiz gereken unsurlar var. Ev temizliği ve ofis temizliği hizmeti satın alırken dikkat etmeniz gereken kriterleri sizin için derledik.

 

1- Şirketin Güvenilirliği

 

ev temizliği

 

Temizlik hizmeti almak istediğiniz şirketin güvenilir olması önemli. Özellikle ev temizliği konusunda bu önem daha da ön plana çıkıyor. Çünkü eviniz en mahrem alanınız. 
İlk olarak hizmet alacağınız şirketin bir web sayfası olup olmadığına dikkat edin. Çünkü kurumsal şirketlerin hepsinin bir web sayfası olması gerekir. Web sitesi içerisindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol ederek çelişkili bir durum olmadığından da emin olmanız gerekiyor. 

 

2- İlk Temas Önemli

 

ev temizliği

 

Hizmeti satın almadan önce ilk görüşme oldukça önemli. Yapacağınız ilk görüşmede şirket yetkilisinin üslubu ve davranış biçimi temizlik şirketi ve temizliği yapacak personel hakkında size fikir verir.

 

3- En Önemli Kriterlerden Biri: Kalite

 

ev temizliği

 

Kaliteli bir temizlik şirketi ile çalışmak demek, ev temizliği ve ofis temizliği kapsamında üst düzey bir temizlik hizmeti alacağınız anlamına gelir. Bunu da ilk olarak temizlik şirketinin görünen yüzü olan temizlik personelinin hizmet kalitesinden anlarsınız. Dolayısıyla temizlik şirketleri arasında seçim yaparken çalışan personellerin yeterlilikleri ve yetenekleri konusunda bilgiye sahip olmanız gerekir.

 

4- Profesyonel Hizmet 

 

ev temizliği

 

Temizlik şirketi resmi bir şekilde çalışıyor ve elemanları da sigortalı çalışıyorsa büyük ölçüde profesyonel bir temizlik hizmeti veriyordur. Ev temizliği ve ofis temizliğinde kullandıkları malzemeler doğru zemin ve yer için farklılık göstermelidir. Dolayısıyla işinde uzman bir ekiple çalışmanız alacağınız hizmetin kalitesi ile doğru orantılıdır.

 

5- Temizlik Malzemelerinin Kullanımı

 

ev temizliği

 

Özellikle ev temizliği hizmetinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biridir. Yapılacak temizliğin kalitesi malzemeler ve bu malzemelerin doğru kullanımı ile doğru orantılıdır. Malzemeleri şirket karşılıyorsa kalite ölçümünü çok kolay yapabilirsiniz. Aksi takdirde personelin malzemeleri doğru kullanıp kullanmadığına dikkat etmeniz gerekir. 

 

6- Referans 

 

ev temizliği

 

Özellikle ev temizliği şirketleri arasında referansa dikkat etmek önemlidir.  Hizmet almayı düşündüğünüz şirketin mevcut ya da geçmiş müşteri deneyimlerini öğrenmeniz size fikir verir. Şirketin web sitesinde yer alan referansları, şikâyet ve memnuniyetleri detaylı incelemenizi tavsiye ederiz. 

 

7- Müşteri Memnuniyeti

 

ev temizliği

 

Şirketlerin web sitesinde yer alan müşteri yorumları ya da internette bu konuda bulabileceğiniz şirket ile ilgili yorumlar sizin için yol gösterici olabilir. İlk temizlik sonrası taleplerinizin yerine getirilip getirilmediğini de kontrol edebilirsiniz. Örneğin siz banyo dolaplarının temizlenmesini talep etmiştiniz ancak yapılmamış. Bu durumda yapmanız gereken şirket yetkilileriyle görüşüp bir telafi hizmeti sunup sunmadıklarına dikkat etmeniz gerekir. 

 

8- Hayvanlara Değer Veriyor Mu? 

 

ev temizliği

 

Eğer hayvan dostunuzla birlikte kalıyorsanız ve ev temizliği için hizmet satın alacaksanız, temizlik personelinin hayvan sever olup olmaması sizin için önemli. Hayvanlardan korkmayan, temizlik sırasında cam vs. açıp kapatırken gerekli özeni gösterebilecek kişilerle çalışmaya özen gösterin. 

Web Tasarım