YAZLIK KIYAFETLERİ KALDIRIP KIŞ HAZIRLIĞI YAPMAK İÇİN İPUÇLARI 

ev temizliği
 

Mevsim değişikliğinin en büyük kâbuslarından biri ev temizliği ise, diğeri de yazlıkları kaldırıp kış hazırlığı yapmak. Eğer siz de yazlıkları kaldırmaya üşenenlerdenseniz işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu verelim. 


1. Önce Eskileri Ayıklayın

 

ev temizliği

 

Öncelikle önümüzdeki yaz giymeyi düşünmediğiniz yazlıkları ayıklayın. Böylece size yeni kıyafetler için yer açılmış olur. Gerisi size kalmış; ister temizleyip bir başkasına verin, isterseniz ev temizliği yaparken kullanmak üzere ayırın. 

 

2. Yazlıklara Elveda Demeden Önce Yıkayın

 

ev temizliği

 

Sıra yazlık çamaşırlarınızı yıkama işlemine geldi. Çamaşır makinesinde yıkayabileceklerinizi en az yarım saatlik programda yıkayın. Bikini gibi narin yazlıkları ise önce 1 saat kadar soğuk suda bekletin. Ardından el sabunu ile yıkayın ve yine soğuk suda durulayın. Kuruttuktan sonra formları bozulmayacak şekilde katlayın. 

 

3. Dolap Raflarını Temizleyin

 

ev temizliği


Temizlediğiniz yazlıkları dolaplara yerleştirmeden önce sırasıyla rafları temizleyin. Raflar kuruduktan sonra yazlıkları yerleştirin. Yer tasarrufu yapmak için vakumlu poşet kullanabilirsiniz. Rafları önceden temizlediğiniz için haftalık ev temizliği işinizi de hafifletmiş olursunuz. 


4. Mis Kokulu Bir Dolap İçin

 

ev temizliği

 

Yazlık çamaşırları ve dolap içlerini temizlemek yetmez. Dolap içine veya yazlıkların arasında küçük lavanta keseleri ya da ufak kokulu sabunlar koyarsanız hem çamaşırlarınızın mis gibi kokmasını sağlar hem de güvelere karşı savaşır. 

 

5. Kışlık Ayakkabılara Yer Açın 

 

ev temizliği

 

Yazlık ayakkabılarınızı formlarını bozmadan kutulara yerleştirip, kışlıkları almanıza engel olmayacak şekilde ayakkabı dolabına yerleştirin. 

 

6. Kışlıkları Çıkarmanın Vakti Geldi

 

ev temizliği

 

Kışlık kıyafetleri çıkarmanın zamanı geldi. Evin bir odasını feda edin ve bütün kışlıkları yaklaşık 3-4 gün havalandırın. 

 

7. Kışlıkları Yıkayın 

 

ev temizliği

 

Kışın en çok kullandığımız kıyafet olan montları önce mutlaka elde yıkama programında temizleyin ya da kuru temizlemeye verin. 
Yünlü kıyafetler en hassas kışlıklardır. Bu yüzden yıkama talimatlarına kesinlikle uymalısınız. Eğer hepsini yıkamak zor geliyorsa daha uzun süre havalandırmanız gerekir.

Sizin de kullandığınız pratik yöntemler varsa yorum bölümüne yazarak bizimle paylaşın. 

Web Tasarım