TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN ELİNİZE BİR ÇÖP POŞETİ ALMANIN TAM ZAMANI 

ev temizliği

 

“World Cleanup Day” yani Dünya Temizlik Günü, küresel atık sorunuyla mücadele etmek için yaklaşık 9 yıl önce başlayan küresel bir eylem programı. Dünya Temizlik Günü’nün öncüsü Let’s Do It Vakfı, temiz bir gezegen için küresel çapta insanları ve kuruluşları birbiriyle buluşturup çevre temizliğine karşı farkındalığı artırmayı hedefliyor. 
Yıllar içinde oluşan bu duyarlılık, 15 Eylül tarihinde somutlaştı ve bugün Türkiye’nin farklı kesimlerinden pek çok kişinin de katılımıyla, Dünya Temizlik Günü’nde ulusal çöp toplama kampanyası yapılıyor.
“Her neredeysen sen de harekete geç” şiarıyla yola çıkan Let’s Do It Vakfı’nın Dünya Temizlik Günü uygulamasından atık haritalaması oluşturarak atık toplama etkinliği oluşturmak mümkün. Bu uygulama size yakın yerlerde bir temizlik ekibine katılarak 15 Eylül 2018 Dünya Temizlik Günü’nde ilçenizi, şehrinizi “mis gibi” yapmanıza olanak sağlıyor. 

 

BİZ NELER YAPABİLİRİZ?

 

ev temizliği

 

Dünya gittikçe daha kirli bir yer oluyor ve bunun en büyük sebebi de insanlar. Ama daha temiz ve sağlıklı bir dünya için hala umut var. 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde 150 ülkeden birçok insan küresel atık problemine karşı toplanıp atıkları temizlemeye hazırlanıyor. Siz de işlerinize kısa bir ara verip buna katkı sunabilirsiniz. 

 

1. Önce Çevrenizden Başlayın

 

ev temizliği

 

Dünyayı bir kenara bırakın; piktik yaptıktan sonra kalktığımız yer, yüzdükten sonra arkamızda bıraktığımız denizi bile temiz tutamıyoruz. Bu yüzden öncelikle çevremizi temiz tutmayı öğrenmemiz gerekiyor. Hiç gocunmadan elinize bir eldiven geçirip sokağa çıkın ve gördüğünüz atıkları çöp poşetine doldurun. 

 

2. Görünmeyen Yerleri Temizlemek

 

ev temizliği

 

Sadece görünen yerler değil, baktığımızda göremediğimiz denizin dibi de adeta çöp yığını. Eğer dalgıçlık eğitiminiz varsa temizlik kampanyası yürüten bir kurumla iletişime geçip, denizlerin temizlenmesine katkı sunabilirsiniz. 

 

3. Geri Dönüşüm Önemli

 

ev temizliği


Kullanmadığınız, çöp olarak gördüğünüz şeylerin geri dönüşümle farklı malzemeler haline getirilmesine yardımcı olabilirsiniz. “Kendin Yap” projelerine göz atıp evinizde küçük süsler yapabilir, geri dönüşümle yeniden kullanılabilecek şeyleri belediyelerin ilgili birimlerine bırakabilirsiniz. 

 

4. Atık Toplama Etkinliği 

 

ev temizliği


Dünya Temizlik Günü’nün öncüsü Let’s Do It Vakfı’nın başlattığı atık toplama kampanyasına katılabilirsiniz. Kendi oluşturdukları telefon uygulamasını indirebilir, bu uygulama ile size yakın yerlerde bir temizlik ekibine katılabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: 
https://www.facebook.com/LetsdoitTurkiye/
https://www.letsdoitworld.org/country/turkey/

Web Tasarım