EVCİL HAYVAN BESLEYENLER İÇİN TEMİZLİK ÖNERİLERİ

 

ev temizliği

 

Kedi köpek gibi minik dostlarımız bizim için birer ev arkadaşı. Birlikte temiz bir evde mutlu mesut yaşamak kolay olmayabilir belki ama imkânsız da değil! 
Hayatımıza neşe katan sevimli dostlarımızla aynı evi paylaşmanın zorluklarını ortadan kaldıracak ve ev temizliğini kolaylaştıracak bazı ipuçlarını sizin için derledik.  

 

1. Tüyleri Temizlemenin Pratik Yolu

 

ev temizliği

 

Koltuğunuza, kıyafetlerinize ve hatta evin her köşesine yapışan tüyleri temizlemek için ev temizliğinin baş tacı elektrik süpürgesini kullanabilirsiniz. Ancak nemli bir bulaşık eldiveni çok daha hesaplı bir yöntem ve işe yarıyor. 

 

2. Hem Tasarruf Hem Temizlik

 

ev temizliği

 

Her gün çamaşır makinesi çalıştırmak ev temizliğinin süresini de uzatan, en son isteyeceğimiz şey. Sevimli dostunuza üzerinden kalkmak istemeyeceği bir yatak alırsanız, sizin yatağınızda uyuma alışkanlığını değiştirebilirsiniz. Böylece her gün çarşaf değiştirmek zorunda kalmaz, ev temizliği yükünden biraz da olsa kurtulursunuz. 

 

3. Ona Vakit Ayırın

 

ev temizliği

 

Ev temizliğini kolay hale getirmenin bir yolu daha! Sevimli dostunuza yeterince vakit ayırıp onunla oyun oynarsanız, sizin yerinize evdeki eşyaları dağıtıp kirletmesini engelleyebilirsiniz. Boş bir pet şişe ve eski bir çorap ile ekonomik bir oyuncak yapabilirsiniz. 

 

4. Kedi Kumu Kokusuna Çözüm

 

ev temizliği

 

Kedinizin kumunu düzenli olarak değiştirirseniz hem onun hayatını hem de ev temizliğini kolaylaştırırsınız. Kumuna bir tutam kuru yeşil çay karıştırırsanız kötü kokuyu büyük oranda azaltırsınız. 

 

5. Dolapları Açık Unutmayın

 

ev temizliği

 

Dolapların kapağını sıkıca kapamayı alışkanlık haline getirirseniz kötü sürprizlerle karşılaşma ihtimaliniz de azalır. Böylece ev temizliği kolaylaşır, onlar için birer hazine olan dolaplarınızı temiz tutabilirsiniz.

Web Tasarım