EV TEMİZLİĞİ İÇİN BİLMENİZ GEREKEN 10 PRATİK YÖNTEM

ev temizliği

 

Biz her ne kadar kaçmaya çalışsak da ev temizliği yakamızı bırakmıyor. İyisi mi kendinizi hiç yormayın ve bize kulak verin. Zira ev temizliğini kolaylaştıracak 10 pratik yöntemi sizler için sıraladık. Ev temizliği hakkında daha önce belki hiç duymadığınız bu bilgilerle ortamlarda rahatlıkla hava atabilirsiniz. 

 

1. Limon Deyip Geçmeyin

 

ev temizliği

 

Değersiz gördüğünüz limon kabuklarını çöpe atmayıp kurutursanız, iyi bir ev temizliği aracına dönüşeceğini göreceksiniz. Kurumuş limon kabuklarıyla; isli ve yağlı mutfak malzemelerini ve çelik eşyalarınızı temizleyebilirsiniz. 

 

2. Eviniz Mis Gibi Koksun

 

ev temizliği


Ev temizliği yaparken güzel bir kokunun hakim olmasını kim istemez? Yer slime suyuna birkaç damla parfüm damlatın. Etkisini uzun süre hissettireceğini göreceksiniz. 

 

3. Parke Temizliği

 

ev temizliği

 

Parkedeki küçük lekelerin güzelce temizlenmesini istiyorsanız, ev temizliği yaparken yer slime suyuna bir yemek kaşığı sirke katarak silin. Zeminin kısa sürede parıldayacağını göreceksiniz.

 

4. Duvar Kağıdı Lekeleri

 

ev temizliği

 

Ev temizliği yaparken duvar kağıdı en son bulaşmak isteyeceğiniz yer olabilir. Duvar Kağıdı üzerinde hiç suyla sabunla uğraşmayın. Parmak izi ve kir lekelerini bir silgiyle silerek temizleyebilirsiniz. 

 

5. Parıldayan Camlar 

 

ev temizliği

 

Camları pırıl pırıl yapmak sandığınız kadar zor değil. Ev temizliği yaparken temizlik suyuna bir çay kaşığı tuz ilave edip camları bu su ile de silin.

 

6. Koltuk Tozlarından Kurtulmak Kolay

 

ev temizliği

 

Koltuklarınızın tozunu almanız gerektiğinde eğer süpürge gibi gerekli aparatlara sahip değilseniz şu yöntemi uygulayın; tozunu alacağınız koltuğun üstüne nemli bir bez serin, beze bir sopa ile vurarak tozu çıkarın. Çıkan toz nemli beze yapışacağı için hem oda tozlanmayacak hem de koltuğunuz temizlenecek.

 

7. Kapı Lekeleri 

 

ev temizliği

 

Ellerimiz açık renge boyanmış kapı ve tahtalar üzerinde kötü izler bırakır. Bu yüzden ev temizliğinin en zor kısımlarından biri kapı lekelerini çıkarmaktır. Çözüm ise basit: Çiğ bir patatesi ortadan ikiye bölün ve lekeli bölgeye hafifçe sürün. Lekeler yok olacak ve ahşap eski haline dönecektir. 

 

8. Yapışmış Etiketler  

 

ev temizliği

 

Yapışmış etiketin üstüne biraz yağ sürerek kolayca çıkartabilirsiniz. Başka bir yöntem ise fön makinesini etikete tutmak. Sıcak hava etiketin daha kolay çıkmasını sağlar. 

 

9. Kahve ve Çay Lekesine Son

 

ev temizliği

 

Kahve ve çay lekesi oluşmuş fincanları, limon veya portakal kabuğuna az miktarda tuz döktükten sonra silerek temizleyebilirsiniz.

 

10. Sirke Her Derde Deva 

 

ev temizliği

 

Ütünüzün altı kirlendiyse veya kireç tuttuysa, bir parça pamuğu sirkeye batırın ve yavaş yavaş ovun. Kirden eser kalmadığını göreceksiniz. 

Web Tasarım