GÜMÜŞ EŞYALARIN BU YÖNTEMLER İLE GÖZ ALICI PARLAKLIĞA KAVUŞACAK

 

 

Birçoğumuz için evimizin en değerli eşyaları arasında ilk sırada gümüş takımlarımız gelir. Gümüş eşyaları kullanırken ve temizlerken ayrı bir özen gösteririz. Bu içeriğimizde gümüşlerinizin temizliğinde ve bakımında gönül rahatlığıyla uygulayabileceğiniz bilinmeyen yöntemleri yazdık.

 

 1. Sık Sık Kullanıyor Musun?

 

 

Evdeki gümüşlerin eskimesini istemez, yalnızca özel günlerde dolaplardan çıkarırız. Oysa gümüşlerinin kararmasını ve eskimesini istemiyorsan daha sık kullanmayı denemelisin. Çünkü kullanılmayan gümüşler daha kısa sürede eskir ve parlaklığını yitirir.

 

 2. Temizleyicine Dikkat Et

 

 

Piyasada gümüş eşya temizliğinde kullanılabileceği söylenen birden fazla ürün var. Bu temizleyiciler elbette temizlikte işimize yarıyor. Fakat içeriğindeki ağır aşındırıcılar anlık temizlik vaad etse de , uzun süreli kullanımlarda gümüşlerinin çizilmesine ve parlaklığını kaybetmesine sebep olur.

 

 3. İlk Günkü Parlaklık İçin; Karbonat

 

 

Kararan gümüşler hepimizin canını sıkar. Ancak karbonat ve su kullanarak macun kıvamında bir karışım hazırlayabilir, gümüşlerinin ilk günkü parlaklığına kavuşturabilirsin. Karışımı gümüş eşyanın üzerine dağıt ve birkaç dakika bekledikten sonra durulamaya geçebilirsin.

 

 4. Ketçapla Parlatabileceğini Söylesek?

 

 

Gümüşlerimizi parlatmak için bir çok yöntem deneriz ancak bunun için ketçap kullanmak pek aklımıza gelmez. Gümüş eşyalarında oluşan kararmış ya da lekeli bölgenin üzerine ketçap damlat ve lekeli alanı hafifçe sil, gümüşlerinin bu şekilde yeterince parlak olmadığını düşünüyorsan ketçap döktükten sonra 15 dakika bekleyip silme işlemine geçebilirsin.

 

 5. Diş Macunu Yine İş Başında

 

 

Temizlikte kullanacağın süngerinin küçük bir kısmına diş macunu sık ve gümüşlerindeki lekeli bölgeye direkt uygula. Diş macunun hafifçe yayılmasını sağlayarak sildikten sonra durulamaya geçebilirsin. Böylelikle gümüşlerinin nasıl parladığını fark edeceksin.

Web Tasarım