KLOZET TEMİZLİĞİNDE İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK BİR BİRİNDEN PRATİK BİLGİLER

 

Klozet temizliği, hepimiz için can sıkıcı olsa da hijyen açısından en fazla önemi vermemiz gereken alanlardır. Yeterince temizlenmemiş klozetler mikrop üretir ve bu mikroplar bir çok hastalığa sebep olabilir. Bu sıkıcı temizliği senin için daha pratik ve kolay hale getirecek ip uçlarını bir araya getirdik.

 

 1. Elini Kuru Tutmaya Özen Göster

 

 

Bazen aceleden ya da üşendiğimizden bir çok temizlikte  olduğu gibi burada da eldiven takmayı ihmal ederiz. Ama klozette biriken bakterileri düşününce eldivensiz bir temizlik cildinde rahatsız edici sonuçlara yol açabilir. Unutma, bakteriler su yoluyla cildinle temas eder ve cilt hastalıklara yol açabilir. Bunun için yalnızca tuvalet temizlerken kullandığın kuru ve temiz bir çift eldiven kullanmayı ihmal etme.

 

 2. Sıcak Su İşini Kolaylaştıracak

 

 

Genelde klozet temizliğinde sıcak suyu pek kullanmayız. Ancak klozette oluşan sararma ve kir kalıntılarını daha kolay temizlemek istiyorsan muhakkak sıcak sudan faydalanmalısın. Bunun için mümkünse duş başlığını kullanabilir, değilse ocakta kaynattığın suyu klozete dök ve kirlerin yumuşamasına izin ver. Böylece temizleme işlemin çok daha kısa sürecektir.

 

 3. Sifon Kabinini Değerlendir

 

 

Klozet temizliğinde kullanacağımız temizleyiciyi, klozetin içine direkt döktüğümüzde yeterince yayılmasını sağlayamayabiliriz. Bunun yerine sifonu boşaldığından emin olduktan sonra, kabine az miktarda su dolmasına izin ver ve kullanacağın temizleyiciyi sifon kabinine boşalt. Sifonu çektiğinde su ve temizleyici karışımın basınç ile senin ulaşamadığın yerlere temas edecektir.

 

 4. Sirke ile Daha Hijyenik

 

 

Klozetini temizlerken bir birinden ağır içerikli kimyasallara maruz kalırsın. Oysa beyaz sirke kullanarak yapacağın temizlik hem daha hijyenik hem de daha güvenilir olacaktır. Beyaz sirkeyi direkt kararmış bölgeye uygulayabilir, ya da sifon kabinine döküp sifonu çekerek klozet temizliğinde kullanabilirsin. Ardından yapacağın fırçalama işlemi ile klozetteki leke ve sararmanın yok olduğunu görebilirsin.

 

 5. “Kola”yı Bu Sefer Temizlikte Kullanıyoruz

 

 

Hepimiz kolada bulunan asitin temizlikte işe yaradığını duyarız. İçeriğindeki yoğun asit sebebiyle kola aynı zamanda iyi bir ağartıcı görevi görür. Klozet taşındaki sararmayı yok etmek istiyorsan bir kutu kolayı klozetine boşalt ve klozet kapağını kapatıp beklemeye bırak. 30 dk sonra sifonu çekip fırçalama işlemini yapabilirsin. Sararmayı ve pas lekelerini yok ettiğini fark edeceksin.

 

Web Tasarım