KARARMIŞ VE KİREÇLİ ÜTÜLERİ BU PRATİK YÖNTEMLER İLE İLK GÜNKÜ HALİNE GETİREBİLİRSİN

 

Ütü yapmak her ne kadar en bunaltıcı işlerden biri olsa da bozulması da en büyük korkumuzdur. Kireçlenmiş ve yanık izleri oluşmuş bir ütü tüm kıyafetlerimizi mahvetmeye yetecektir. Kararmış ve içi kireçlenmiş ütüyü atmıyoruz. Ütülerinizi ilk günkü gibi kireçsiz ve tertemiz bir görüntüye kavuşturabileceğin yöntemleri bir araya getirdik.

 

 1. Kireçlerden Kolaylıkla Kurtulabilirsin

 

 

Haznesinde biriken kireçlenme ütünün performansını düşürür ve ütüleme işleminden memnun kalmamana sebep olur. Oysa bu kireçlerden kurtulmak için ihtiyacın olan şey yalnızca su ve limon tuzu. Öncelikle küçük bir tencere içinde suya bir miktar limon tuzu ekleyerek kaynatmalısın. Kaynayan suyu ütünün su haznesinden ütüye boşaltmalı ve ısınmasını beklemelisin. Ardından birkaç defa buhar düğmesine bas ve bekle. Böylelikle kanallarda biriken kireç yumuşayarak çözünecek ve dökülecektir.

 

 2. Sirkenin Farkını Gör

 

 

Ütüde biriken kireçleri temizlemenin bir diğer basit yöntemi ise beyaz sirke.  Bu sefer ütünün su haznesinden bir miktar beyaz sirke ve çözeltmek için bir miktar su ekleyerek ütüyü iyice ısıtmalısın . İyice ısındığından emin olduktan sonra buhar düğmesine ard arda 4-5 kere basmalı ve kullanmadığın bir bezi ütüler gibi hareket ettirerek kireçlerin dökülmesini sağlayabilirsin.

 

 3. Yanık İzlerinde Son Verebilirsin

 

 

Ütünün tabanında oluşan yanık izi ve kararma tüm kıyafetlerini mahvetmeye yeter. Bu gibi durumlarda sirke ve karbonat kullanarak pratik bir şekilde bu lekelerden kurulabileceğini biliyor muydun? Sirke ve karbonatı macun kıvamına gelene kadar karıştır ve bir aparat ardımı ile ütü tabanına sürmeli ardından ovalayarak tüm kararmayı ve lekeleri yok edebilirsin.

 

 4. Küçük Lekeler İçin Diş Macunu

 

Ütü tabanının geneli tertemiz, yalnızca ufak bir bölümünde karartı varsa bunun için en basit yöntem diş macunun olacak. Lekeli bölgeye diş macununda küçük bir miktar uygula ve küçük uçlu fırça yardımı ile ovala işlemine geç. Son olarak nemli bir bez ile durulama işlemine geçebilirsin. Lekenin yüzeyden kolayca çıktığını fark edeceksin.

 

 

Web Tasarım