TEMİZLİK YAPARKEN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK BİR BİRİNDEN FAYDALI İPUÇLARI

 

Ev temizliği hem bunaltıcı hem de en çok zaman harcadığımız iş olabiliyor ve bazen yaptığımız yanlış temizleme işlemleri ile eşyalarımıza zarar verebiliyoruz. Oysa temizliğini çok daha pratik ve verimli yapmanı sağlayacak birbirinden farklı ve bilinmeyen yöntemler var. İşinizi kolaylaştıracak bu yöntemleri sizin için bir araya getirdik.

 

 1. Gazeteden Vazgeç

 

 

Temizlik efsanelerinden en fazla uygulananı her halde gazete ile cam silmenin camları çok daha temiz yaptığı düşüncesidir. Oysa ıslanan gazete rengini cama verir ve daha bulanık görünmesine sebep olur. Bunun yerine mikrofiber bir cam bezi ile camlarını silersen camlarındaki lekelerin yok olduğunu göreceksin.

 

 2. Çeliklerini Parlatmak Çok Kolay

 

 

Mutfakta sürekli ısıyla temas eden tencere ve demlikler, ütünün altı gibi çelik malzemeler kısa sürede kararır. Kararan bölgeleri parlatmak için kimyasal içeren deterjanları uygulaman, çeliklerini parlatırken aslında aşınmasına sebep olur. Bunun yerine pamuklu bir bezi sirkeye batırıp yavaşça ovarak karartıyı yok edebilirsin.

 

 3. Fırında Yapışmış Lekelerden Kurtul

 

 

Fırının içinde oluşan yemek kalıntıları ve lekeleri oldukça sert olur ve yüzeyden çıkarmak zordur. Böyle durumlarda sert telli fırçalar kullanıp lekeyi kazıyarak çıkarmaya çalışma. Bunun yerine fırının içine bir bardak su koy ve birkaç dakika fırını çalıştır. Böylelikle oluşan buhar, yemek kalıntısını yumuşatacak ve kolayca temizlenmesini sağlayacaktır.

 

 4. Bembeyaz Perdelerin Sırrı

 

 

Beyaz perdeler ve tüller zamanla beyazlığını yitirir. Perdelerinin bembeyaz görünmesini sağlamak için yıkarken 2 kaşık toz şeker atarak yıkamayı denemelisin. Böylelikle tüllerin istediğin beyazlığa kavuştuğunu fark edeceksin.

 

 5. Buzdolabı Kokusuna Kahve

 

 

Buzdolabı kokusuna limonun iyi geldiğini biliriz. Ancak limon işini görmüyorsa küçük bir tabağa türk kahvesi koyup buzdolabının üst rafına yerleştirmeyi dene. Kahvenin tüm kokuyu çektiğini göreceksin.

 

 6. Etiket İzine Son

 

 

Yeni aldığımız eşyaların üzerinden etiketi çıkardığımızda ortaya temizlenmesi güç bir etiket izi çıkar. Bu gibi durumlarda lekenin üzerine fön makinası tutmayı denemelisin. Böylelikle kalıntıları ısıtarak yumuşatır ve kolaylıkla yüzeyden temizleyebilirsin.

Web Tasarım