KARARAN DERZLERİNİZİ BU YÖNTEMLER İLE İLK GÜNKÜ GİBİ KULLANABİLİRSİNİZ

 

Fayansların arasında bir birinden farklı renklerde kullanılan derzler zamanla rengini kaybeder, özellikle beyaz renkliler ise kararmaya başlar. Kirlenen ve kararan derzler hem zeminin görüntüsünü bozar hem de ev ne kadar temiz olursa olsun kirli bir görüntü oluşmasına sebep olur. Kararan derzlerin rengini açmak hepimiz için oldukça zor ve zahmetli bir temizlik işlemidir. Sizleri bu zahmetten kurtarıyoruz. Bu yöntemler ile derzlerinizi ilk günkü gibi kullanabilirsiniz.

 1. Yüzey Temizliğini Atlamayın

 

 

Derzlerini temizlemeye başlamadan önce yüzeydeki tozların derz aralarına girmesine engel olmak için yüzeyi ıslak bir bez yardımı ile tozlarından arındırma işlemini atlamamalısın.

 

 2. Derz Temizlerken Aşınmasına Sebep Olabilirsin

 

 

Genelde evlerde derz temizliğinde kullandığımız ağır aşındırıcı temizleyiciler dersleri aşındırarak zarar verir. Bunun yerine hazırlayacağın doğan temizleyiciler ile mükemmel sonuca ulaşabilirsin. Bir kovaya ılık su, karbonat, beyaz sirkeyi koyarak iyice karıştır ve karşımı bir sprey şişesine boşaltarak temizleyeceğin alana direkt sıkarak uygulamalısın. Ardından küçük başlıklı bir fırça ya da eskimiş bir diş fırçası ile ovalayarak derzlerini temizleyebilirsin.

 

 3. Yüzeyi Kirlenmiş Bırakma

 

Derzlerin arasını fırça yardımı ile ovaladığında içerisinde birikmiş toz ve kirler yüzeye çıkarak kirli bir sıvı oluşturacaktır. Bunu öylece bırakarak, bu kirli sıvının tekrar derzlere işleyerek karartmasına sebep olabilirsin. Derzlerin arasını temizledikten sonra tekrar zemini ıslak bir bez yardımı ile silerek kirli sudan arındırabilirsin. 

 

 4. Küçük Lekelere Müdahale Edin

 

 

Derzlerin genel olarak henüz kirlenmemiş ve beyazlığında hiçbir kararma yok. Ancak küçük bir bölümde leke ya da kararma oluşmuş olabilir. Bu gibi durumlarda lekeye müdahale etmeyi ihmal etmeyerek, derzlerini daha uzun süre temiz kullanabilirsin. Bunun için lekeli bölgenin üzerine beyazlatıcı özelliği olan bir dış macunu sıkıp, parmağınla ovalayarak lekenin üzerine yayılmasını sağla ve macunlu bölgeyi kurumaya bırak. Kuruduğundan emin olduktan sonra ıslak bir bezle macunu yüzeyden silip durulama yapabilirsin.

 

 5. Silginin Etkisine İnanamayacaksın

 

 

Beyaz derzinin üzerine kalem lekesi gibi küçük lekeler fark ettiğinde uygulayabileceğin bir diğer pratik yöntem ise silgi ile lekeyi silmek. Her hangi bir renk içermeyen beyaz silgi ile derz üzerindeki lekeyi bastırarak silmeye başla. Lekeyi nasıl temizlediğine inanamayacaksın.

Web Tasarım