CAM TEMİZLİĞİNDE BİLİNMEYEN YÖNTEMLER

 

Ev temizliğinin en sıkıcı bölümü hepimiz için şüphesiz cam temizliğidir. En büyük zamanı ve özeni camlara saklarız genelde. Birbirinden farklı deterjanları dener, her zaman daha iyi olduğunu düşündüğümüz yeni cam bezlerini dener yine de mükemmel pırıl pırıl bir cama kavuşamayız. Hepimizin derdi olan cam temizliğinde kullanabileceğin birbirinden faydalı bilgileri sıraladık.

 

 1. Toz Alıyor Musun?

 

 

Genelde cam temizliğinde en sık yapılan hata toz alma işleminin atlanması oluyor. Kirli ve tozlu camlara uyguladığımız ıslak bez tozun camda yayılmasına ve çamurlaşmasına sebep olacaktır. Camı ıslak bezle silmeye başlamadan önce kuru bir bez ya da havlu peçeteyle tozunu almayı ihmal etme.

 

 2. Kimyasallardan Çok Daha İyi Sonuç Verecek

 

Eğer rutin cam temizliği yapıyorsan ve cam yüzeyinde derin ve çıkması zor lekeler yoksa sık sık kullandığın cam temizleyicini eline almana hiç gerek yok. Yalnızca su ve sirke ile oluşturacağın karışımla beklediğin parlaklığı sağlayacak bir temizleyici elde edeceksin. Bir sprey şişesine koyacağın sirke ve suyu cama uygulayıp ardından mikro fiber cam bezi kullanarak camlarını silebilirsin. Böylelikle camlarının nasıl daha parlak göründüğünü fark edebilirsin.

 

 3. Sandığından Çok Daha Temiz Olacak

 

 

Eğer uzun süredir camların silinmediyse ve lekelerin yoğun olduğunu düşünüyorsan ihtiyacın olan şey su, beyaz sirke ve bulaşık deterjanından oluşturabileceğin güçlü bir karışım. 2 fincan su, bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı ve biraz sirke ile kova içinde hazırladığın karışımın içinde mikrofiber cam bezini ıslat ve iyice sıktıktan sonra camlarını silebilirsin.

 

 4. Lekeyi Isıtmayı Deneyebilirsin

 

Cama yapışan tutkal, oje ve boya gibi lekeler kuruyarak cama sıkıca yapışır ve çıkarması oldukça güçtür. Bu gibi durumlarda camı silmek lekeyi temizlemeyecektir. Silme işleminden önce fön makinasını çalıştırarak lekeli bölgeye tutabilir ve ısınarak yüzeyden ayrışmasını kolaylaştırabilirsin.

 5. Yapışmış Lekeleri Kazımakla Uğraşma

 

Yeniz boyanmış bir evde camlarda boya lekesi oluşması kaçınılmaz olur. Ya da camında bir tutkal lekesiyle karşılaşabilirsin. Hepimizi bu gibi durumlarda ilk iş lekeyi kazımaya çalışırız. Oysa bu durum hem camında çizik oluşmasına hem de parlaklığını kaybetmesine sebep olur. Böyle bir lekeyle karşılaştığında yapman gereken tek şey bir beze damlatarak uygulayabileceğin oje çıkarıcısı. Oje çıkarıcısı damlattığın bir bezin küçük bir kısmıyla lekeyi ovalayarak temizleyebilirsin.

 

Web Tasarım