DERİ MOBİLYALARDA OLUŞAN LEKELERİ YOK ETMEN İÇİN BİRBİRİNDEN FAYDALI YÖNTEMLER

 

Kullanıldığı ortama modern ve şık bir hava katan deri mobilyalar dekorasyonda vazgeçilmez tercihlerimizden biri oluyor. Ancak görüntüsüyle cezbeden bu eşyaların kullanımı da temizliği de hepimizi tedirgin ediyor. Bu içeriğimizde deri mobilya temizliğinde işine yarayacak birbirinden pratik yöntemleri bir araya getirdik.

 

 

 1. Derinin Türüne Göre Hareket Et

 

 

Kullandığımız deri mobilyaların temizliğinde sık sık yapılan en büyük hata, her deri ürüne aynı temizleyiciyi kullanmak oluyor. Oysaki deri koltuğunda kullandığın malzemeyi, sandalyenin deri bölmelerinde kullanman sandalyenin deri kısmına sandığından daha fazla zarar verebilir. Her mobilyanın kullanım bilgilerinde ürünün türüne yer verilir. Bu detayı göz ardı etmeyip temizlik yöntemini buna göre şekillendir.

 

 2. Süpürmekten Korkmayın

 

 

Gün içinde kullandığın deri koltuğunun araları bir süre sonra kırıntılar ile dolacaktır. En azından haftada bir minderleri kaldırıp, süpürgenin hortum başlığı aracılığıyla yüzeyi vakumlayabilirsin. Bu yöntem hem derinin hava almasına sağlar, hem de ürüne zarar vermeden temizlenmesine yardımcı olur.

 

 3. Ovalamak İşleri Daha Kötü Hale Getirebilir

 

 

Deri mobilyanın üstüne dökülen bir sıvıya, silerek müdahale etmeyi düşünme. Çünkü silme işlemi sıvının içeriye doğru yerleşmesine sebep olacaktır. Bu tarz durumlarda sıvı dökülen alanın üzerine temiz ve su çeken bir havluyu bastırarak, fazla sıvının içeriye işlemesine engel olabilirsin.

 

 4. Oje Çıkarıcı En Büyük Yardımcın Olabilir

 

 

Mobilyanın üzerine dökülen mürekkep ya da renkli bir boya hepimizin korkulu  rüyasıdır. Ancak bu gibi durumlarda pamuğa damlatacağın içinde aseton bulunmayan oje çıkarıcı ile lekeli bölgeyi küçük hareketlerle silebilirsin. Elbette silme işlemini önce görünmeyen bir noktada denemende fayda var. Böylelikle yüzeye zarar vermeden lekeden kurtulduğunu göreceksin.

 

 5. Kirlenmesini Bekleme

 

 

Özellikle deri mobilyaları belirli aralıkla silerek hem leke tutmasını hem de toz oluşumunu engelleyecektir. En az ayda bir kere olmak üzere çok sulu olmayan nemli bir bez ile detaylıca silmeyi temizlik rutinine dahil etmeyi unutma.

 6. Deri Mobilyalarını İlk Günkü Gibi Parlak Kullanabilirsin

 

 

Deri mobilyaların parlaklığı söz konusu olunca bir birinden farklı krem ya da macunlardan bahsedilir. Ancak doğal yöntemler ile çok daha parlak bir yüzey elde edebilirsin. Bunun içinde evinde kullandığın zeytinyağını temiz bir mikrofiber beze birkaç damla damlatarak mobilyanı silebilirsin. Bu yöntem hem derinin nemlenmesini sağlayarak kullanım ömrünü uzatacak, hem de yeni görünmesini sağlayacaktır.

Web Tasarım