Ağır Kimyasallar İçeren Deterjana Karşı Hepimizin Buzdolabında Bulunan Doğal Temizleyiciler

Ağır Kimyasallar İçeren Deterjana Karşı Hepimizin Buzdolabında Bulunan Doğal Temizleyiciler

Hepimiz ev temizliği söz konusu olduğunda içerisinde ağır ve son derece tehlikeli kimyasallar içeren birbirinden farklı deterjanlara yüksek bütçeler harcıyoruz. Oysa çok daha iyileri elimizde bulunan doğal malzemelerle hazırlayabilir, neredeyse zehirlenmelere yol açan bu farklı deterjanlara doğal ve ekonomik alternatifler oluşturabiliriz

 

 

 

 

   1. Mobilyalar

 

 

Mobilyalar hem en çok toz çeken hem de parlatmak için ekstra çaba verdiğimiz eşyalardır. Farklı işlevleri için birbirinden farklı ürünler kullanırız mobilya temizliğinde. Tüm bu deterjanlara karşı evinde para harcamadan oluşturabileceğin karışım ile hem toz temizlemede hem de ahşap ve deri mobilyaları parlatmada kullanabileceğin bir karışım oluşturabilirsin.

  • 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 adet limon suyunu temiz bir kapta karıştırdıktan sonra sprey şişesi yardımı ile ahşap ve deri mobilya yüzeylerine sıkıp temizleme bezi ile ovalayarak hem tozlardan kurtulup hem de yeni cilalanmış mobilya görüntüsüne kavuşabilirsin.

 

     2. Halılar 

 

 

Halılar içlerinde en çok mikrop ve bakteri barındıran eşyalar olmakla birlikte her an üzerinde dökülen çay ya da meyve suyu lekeleriyle hızlı müdahale etmemizi gerektiren eşyalarımız. Ani bir dalgınlık sonucu halıda gördüğümüz o leke artık gözünü korkutmasın. Leke oluşan bölgeye evindeki doğal ürünlerde müdahale edebilirsin.

  • 1 su bardağı kabartma tozunu lekeli bölgenin üzerine dökerek lekeyi kapatmalısın, eğer dökülen sıvı kabartma tozunu nemlendirdiyse üzerine biraz daha kabartma tozu ekleyerek bir fırça yardımı ile halıya yedirerek birkaç saat beklemeye bırakıp vakumlu bir süpürge aracılığıyla lekeli bölgeyi temizleyebilirsin.

 

      3. Cam ve Aynalar

 

 

Temizlikte en çok önem verilen cam ve aynalar için kullandığın deterjanlara karşı çok pratik ve hesaplı temizleyici hazırlamak oldukça basit.

  • 2 su bardağı su (arıtma suyu leke bırakmaması için önerilir), 2 yemek kaşığı sirke, isteğe bağlı olarak sirke kokusunu hafifletmek için uçucu limon yağını bir sprey şişesine boşaltıp iyice çalkalayarak temizlenecek alana sıkıp mikrofiber cam bezi ile ovalayarak mükemmel görüntüye kavuşabilirsin.

 

       4. Çamaşırlar

 

 

Temizlik malzemesi seçerken en dikkat etmemiz gereken nokta çamaşır deterjanları olmasına karşın birbirinden farklı kimyasallar içeren deterjanlarla kıyafetleri temizlememiz oldukça cilt hassasiyetine sebep olarak ağır sonuçlara yol açabilir. Hepimizin evinde hazırlayabileceği bu karışım ile hem temiz hem de cildimize zarar vermeyecek giysilere kavuşabiliriz.

  • 1 adet doğal sabun eskimiş bir rendeyi kullanarak tıraşlayın, bir fincan boraks ve bir su bardağı çamaşır sodasını rendeden geçirdiğiniz sabuna ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak ev yapımı çamaşır deterjanını hazırlayabilirsin.
Web Tasarım