EVDEKİ RUTUBETTEN KURTULMANIN 5 DOĞAL YOLU


ev temizliği

 

 

Evde yoğun bir rutubet kokusu varsa başınız dertte demektir. Ev temizliği yaparken rutubeti ortadan kaldırmak için duvar temizlemek, boya yapmak gibi çeşitli yollar deneyebilirsiniz. Bununla uğraşmak yerine doğal yolları denerseniz hem ev temizliği için ayırdığınız vakit azalır hem de sağlıklı yöntemlerle rutubetten kurtulmuş olursunuz. Sizin için sıraladığımız doğal yöntemleri deneyin, siz de rahat nefes alın eviniz de...  

 

 

1- Limon Tuzu Karışımı

 

ev temizliği

 

 

Limon kolonyasından daha doğal bir yöntem arıyorsanız limon tuzu iyi bir fikir olabilir. Küçük bir tencereye limon tuzu koyun ve üstünü örtecek kadar su ekleyip ısıtın. Limon tuzu tamamen çözülüp karışım hazır hale geldiğinde bu karışımı soğutup lekeli bölgelerin üzerine sürün. Bir süre bu şekilde bekletip temiz bir bez yardımıyla lekeleri temizleyin. Limon tuzunu genel ev temizliği yaparken de kullanabilirsiniz.

 

 

2- Çay Ağacı Yağı

 

 

ev temizliği

 

 

Çay ağacı yağı, bir süredir ev temizliği yaparken kullanılan bitkisel ürünlerden biri. Temiz bir sprey şişesine su doldurun. Ardından içine birkaç damla çay ağacı yağı damlatın ve rutubetli bölgelere sıkıp bu şekilde en az 30 dakika bekleyin. Bu süresinin ardından rutubet lekesinin ve kokunun yavaş yavaş azalmaya başladığını göreceksiniz.

 

 

3- Sirkeli Su

 

 

ev temizliği

 

 

Ev temizliği yaparken başvurulan en doğal ürünlerden biri olan sirkeyi su ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir bez yardımıyla rutubetli alana sürün ve ovarak temizleyin. 

 

 

4- Kaya Tuzu Lambası

 

 

ev temizliği

 

 

Son yıllarda popüler olan kaya tuzu lambası, rutubetten kurtulmanın en ilginç yöntemlerinden biri. Aktarlarda bile rahatlıkla bulabileceğiniz kaya tuzu lambasını evinizin en nemli bölgesinde kullanabilirsiniz. 

 

 

5- Kedi Kumu

 

 

ev temizliği

 

 

Kedi kumu nemi içine hapsetme özelliği taşır. Evinizde kedi yoksa bile bir kâse içinde kedi kumu koyup evinizde rutubet oluşan yerlere bırakabilirsiniz. Evinizde bir kediniz varsa mutlaka iki kum kabını birbirinden ayrı ve kedinin erişemeyeceği bir yerde saklayın. 

Web Tasarım