YALNIZCA SİRKE KULLANARAK TERTEMİZ ÇAMAŞIRLARA KAVUŞMANIN BİR BİRİNDEN PRATİK YOLLARI

 

 

Çamaşırlarımız bir türlü istediğimiz kadar beyaz olmaz ya da lekelerden tamamen kurtalamayız. Çamaşır temizliği için piyasada bulunan onlarca deterjana karşı evinde bulunan doğal malzemelerle çok daha temiz çamaşırlara kavuşabilirsin. Senin için bu pratik yöntemleri bir araya getirdik.

 

 1. Makinen Yeteri Kadar Temiz Mi?

 

 

Makineden çıkan çamaşırların bir türlü istediğin kadar temiz olmuyorsa muhtemelen makinenin temizlik zamanı gelmiştir. Bunun için yapman gereken makinenin deterjan bölmesine bir miktar sirke dökmek ve makineyi boş çalıştırmak. Böylelikle sirke, makinenin giderinde ve içinde biriken tüm kirleri içindeki asit sebebiyle temizleyecek ve daha iyi bir yıkama yapmasını sağlayacaktır.

 

 2. Doğal Yumuşatıcı Olarak Kullan

 

 

Kullandığımız yumuşatıcılar kıyafetlerimizde iz çıkmasına ve renginin solmasına sebep olur.  Oysa yalnızca sirke kullanarak daha yumuşak ve daha hijyenik çamaşırlara sahip olabilirsin. Yıkama işleminde makinen durulamaya geçtiği sırada yumuşatıcı gözüne bir miktar sirke koyarak doğal yumuşatıcını kullanabilirsin.

 3. İyi Bir Koku Gidericidir

 

 

Kötü koktuğunu düşündüğün kıyafetlerinin temizliğinde sirke kullanarak tüm kötü kokuyu yok edebilirsin. Makinen son durulamaya geçtiği sırada sirke ekleyerek durulama işlemini yapmayı dene. Böylelikle kötü kokulardan kurtulduğunu fark edeceksin.

 4. Leke Giderici Olarak Kullan

 

 

Kıyafetin üzerinde çıkması zor bir leke oluştuğunu fark ettiğinde makinede yıkama yapmadan önce lekeli bölgenin üzerine bir miktar sirke damlat.  Sonrasında kıyafetini makineye atabilirsin. Böylelikle Sirke lekeye işleyerek içindeki asit sebebiyle yıkama işleminde lekenin kolayca çıkmasını ağlayacaktır.

 

Web Tasarım