BU YÖNTEMLER İLE YEMEK LEKELERİNDEN TEK SEFERDE KURTULABİLİRSİN

 

Özenle hazırlanan şık sofraların vazgeçilmezidir masa örtüsü. Ancak yemeğin sonunda masa örtünün üstüne hiç istemediğin lekelerle karşılaşırsın. Genelde örtüdeki lekelerden makinede yıkamak ile kurtulamayız. Masa örtünde oluşan lekeleri çıkarmanın hiç bilinmeyen yöntemlerini bir araya getirdik.

 

 1. Mum Lekesi Artık Kalıcı Değil

 

 

Şık bir akşam yemeğinde kullandığın mumların bir süre sonra eriyerek masa örtüsüne damlaması kaçınılmazdır. Bu lekeden kurtulmak için öncelikle bir bıçakla mum kalıntısını kazımalısın. Ardından lekenin üstüne kağıt havlu koy ve üzerine sıcak ütü uygula. Böylelikle leke, kağıt havlunun üstüne çıkacaktır. Eğer leke tam olarak çıkmadıysa aynı işlemi temiz bir kağıt havlu ile tekrar edebilirsin.

 

 2. Fazlalığı Alın

 

 

Yemek sırasında masa örtüne dökülen içeceklerinin oluşturduğu lekeyi temizlerken direkt olarak lekeyi ovalaman lekenin yayılarak büyümesine sebep olur. Bu gibi durumlarda sıvı dökülen alanın üzerine kâğıt havlu koyup hafifçe bastırmalı ve fazla sıvıyı çekmesini sağlamalısın. Böylelikle sonrasında yaptığın silme işlemi ile lekenin büyümesini engelleyebilirsin.

 

 3. Beyaz Sirke ile Müdahale Et

 

 

Masa örtülerimizde sık sık meyve suyu lekesiyle karşılaşırız. Bu tür lekeler genellikle yıkama ile tamamen çıkmaz. Meyve suyu lekelerinde ilk müdahaleyi beyaz sirke ile yapabilirsin. Beyaz sirke ve suyu küçük bir kovada karıştır ve bir temizlik süngeri yardımı ile lekeyi ovalayarak silebilirsin. Lekenin yüzeyden kolayca çıktığını fark edeceksin.

 

 4. Bebek Pudrasını Temizlikte Kullanıyoruz

 

 

Örtülerimizin üzerinde sık sık yağ lekeleri ile karşılaşırız. Genellikle bu lekelere tuz ile müdahale ederiz. Peki ya bebek pudrası ile yağ lekelerinden kurtulabileceğini söylesek. Örtüne damlayan yağ lekelerinin üzerine önce kağıt havlu uygula ve fazlalığı al. Ardından lekenin üstünü tamamen kapatacak şekilde bebek pudrasını lekeye dökebilirsin. Birkaç dakika bekledikten sonra bir bez ya da kaşık yardımı ile örtündeki fazla pudrayı örtüden çıkar. Böylelikle lekenin örtüne işlemesine engel olacak ve pratik bir yıkama işlemi ile yağ lekesinden tamamen kurtulacaksın.

 

 

 

Web Tasarım