Alerji Ve Astımı Olanlar İçin Ev Temizliğinde Dikkat Edilecek Hususlar

Alerji Ve Astımı Olanlar İçin Ev Temizliği

 

Alerji ve astım gibi kronik solunum yolu rahatsızlıkları olanların ataklardan korunması için yaşam alanlarının temiz tutulması şarttır. Özellikle bu rahatsızlığa sahip olanların bulundukları alanı temizlenirken ağır kokulara, deterjanlara, toz, evcil hayvan tüyü gibi kimyasal maddelere karşı hassasiyet gösterebilecekleri unutulmamalıdır. Temizlik işlemi uygulanırken ağır kimyasal içeren deterjanları kullanmamaya dikkat edilmeli ve doğru temizlik yöntemleri uygulanarak astım ve alerji rahatsızlığı olanlar için sağlıklı bir ortam oluşturulmalıdır.

 

Temizliğe Nasıl ve Nereden Başlamalıyız?

 

Astım ve alerji rahatsızlıkları olanlarda tozlu ortam rahatsızlığı tetikleyerek öksürük krizine sebep olarak nefes almayı zorlaştırmakta. Bu nedenle solunum yolu hastalığı olanların yaşadıkları ortamlar toz, tüy, kıl gibi maddelerden arındırılmalıdır. Temizlik yaparken uygulanacak ilk adım ortamı tozdan arındırmak olmalıdır. Bu sayede tozun alana yayılması engellenecektir. Toz alırken mutlaka mikrofiber temizlik bezler nemlendirilerek kullanılmalı ve kullanılan bez sık sık değiştirilmelidir. Toz alırken görünen yüzeylerin haricinde dolap arkası, koltuk altı, duvar köşesi gibi görünmeyen alanlar da dikkatlice tozdan arındırılmalıdır. Eğer ortamda evcil hayvan bulunuyorsa tüyleri uygun tüy toplayıcı aparatlarla toplanmalıdır.

 

Kolay ve Etkili Temizlik Yöntemleri

 

Solunum sistemi rahatsızlığına sahip kişilerin, temizlik yaparken yoğun hareket gerektirmeyen ve pratik yöntemler tercih etmesi önerilir. Temizlik esnasında oluşabilecek astım ataklarını önlemek için efor gerektiren temizlik işleri yapmaktan ve toz, ağır kimyasal içeren deterjan gibi maddeleri solumaktan kaçınmaları gerekir. Temizlik esnasında kullanacağınız toz maskesi ile olası toz ve kimyasal alerjisinden korunabilirsiniz. Ortamda bulunan halı veya kilimler için yapılacak süpürme işleminde toz kasetli elektrikli süpürgeler yerine su filtreli veya hazneli filtrelere sahip modeller kullanılmalıdır. Ayrıca halılara için yoğun efor gerektiren silme işlemi yerine, belirli aralıklarla yıkamaya gönderilebilir veya halı yıkama makineleri kullanılarak temizlemeniz önerilir.

 

Deterjan Seçiminde Yapılacaklar

 

Temizlik boyunca kullanılan kimyasal temizleyiciler, astım hastalarında solunum güçlüğüne ve öksürük krizlerine yol açabiliyor. Yapacağınız temizlik işleminde doğal içerikli temizleyicilere yönelerek tuz ruhu, çamaşır suyu gibi ağır kimyasallar içeren temizlik malzemelerinden mümkün olduğunca uzak durulmalı. Yoğun kimyasal içeren bu deterjanların kullanılması durumunda ortamın çok iyi havalandırılmasına özen gösterilmeli.

 

Temizlik işleminde alerjik rahatsızlığa sebep olabilecek deterjanlar yerine sirke ve alkollü su gibi doğal ürünlere yer verilmeli. Özellikle yüzey temizliğinde kullanılan parfümlü temizleyiciler yerine doğal, kokusuz temizlik maddelerine yönelerek oluşabilecek öksürük krizlerini önleyebilirsiniz. Kokulu temizleyicilere ihtiyaç duyuyorsanız; sulandırılmış karbonat, Arap sabunu, doğal bitki özlü sabunlar ve boraks gibi temizlik maddeleri kullanılabilir.

beylikdüzü temizlik şirketi , beylikdüzü ev temizliği

Beylikdüzü ev temizliği , beylikdüzü temizlik, beylikdüzü temizlikçi kadın , beylikdüzü ev temizliğiCleango ev temizliği , beylikdüzü ev temizliği , beylikdüz ev temizlği , ev temizliği beylikdüzü , beylikdüzü temizlik şirketi , beylikdüzü ev temizliği

Beylikdüzü ev temizliği , beylikdüzü temizlik, beylikdüzü temizlikçi kadın , beylikdüzü ev temizliğiCleango ev temizliği , beylikdüzü ev temizliği , beylikdüz ev temizlği , ev temizliği beylikdüzü , beylikdüzü temizlik şirketi , beylikdüzü ev temizliği

 

Web Tasarım